Д-р Росен Йорданов е един от първите криминални психолози в

...
Д-р Росен Йорданов е един от първите криминални психолози в
Коментари Харесай

Д-р Росен Йорданов: Когато и да започне реформата в МВР все ще е закъсняла с 33 години

Д-р Росен Йорданов е един от първите престъпни психолози в България, има дългогодишна експертиза и кариера в системата на Министерство на вътрешните работи, зам.-директор е на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи. Днес той гостува на Васил Данов в предаването „ Видимо и невидимо: Абордаж “.

„ Никога не оставаше време за основни промени, правеха се на части разнообразни опити да се развива едно или друго нещо, само че за мен главното е, че не бе определен и не бе тестван модел, който би паснал на нашите условия. “, споделя доктор Росен Йорданов за несъстоялите се промени в структурите на Министерство на вътрешните работи през последните 33 години.
Д-р Йорданов споделя, че неприятната акомодация на системата, наследена след комунистическата власт е довела до организационни недомислици, да вземем за пример повтаряне по няколко пъти на избран вид структури, което води до това, че не е ясно кой какви пълномощия има. „ Тези недомислици - систематични, организационни, идеологически, манталитетни, през годините, в никакъв случай не бяха подложени на сериозен разбор и съществено осмисляне, като противоположна връзка от самия състав. “

Критично нужно е Министерство на вътрешните работи да се реформира. То би трябвало да се управлява от визионери, стратези, практици. ”МВР би трябвало да се очисти от тапите по йерархията и дублажа на функционалности, да се усили трагично отговорността на хората, които заемат избрани основни позиции по служби, да се очисти от административното тунеядство, което съществува вътре. “, споделя доктор Йорданов.

Целият диалог на Васил Данов с доктор Росен Йорданов можете да гледате във видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР