Д-р Рав Михаел Лайтман е професор по онтология и теория

...
Д-р Рав Михаел Лайтман е професор по онтология и теория
Коментари Харесай

Д-р Рав Михаел Лайтман: Дойде моментът знанието на Кабала да стигне до всички

Д-р Рав Михаел Лайтман е професор по онтология и доктрина на познанието, лекар по философия и Кабала, експерт по биокибернетика. Автор е на над 40 книги, преведи на 18 езика. Основател и президент на университета Bnei Baruj и на института Ashlag.

Религия, магия, мистичност, холистична медицина, философия, парапсихология, телепатия, карти таро, йога, светена вода, регресии в минали животи, астрология, астрални пътувания, вуду, масонство. Цялата тази терминология няма нищо общо с Кабалата, твърди един от най-известните кабалисти в света лекар Рав Михаел Лайтман.

На иврит Кабала значи „ приемане ” и приказва за вътрешна промяна. В продължение на хиляди години кабалистите преподават, че любовта към хората би трябвало да е в основата на всички човешки взаимоотношения. Как човек да реализира нравствен мир и благополучие без ограничения, пости и религиозни клетви. Как да погледнем на действителността отвън материалния свят, на който принадлежим. Как античното познание може да бъде приложено за възстановяване на всички аспекти в живота.

Истината е, че доста хора за първи път чуха за Кабала, когато преди няколко години Мадона призна, че я следва. Става дума обаче за просвета, която е доста повече от холивудска мода, твърди доктор Лайтман.

Той се е посветил на промоция на положителна смяна в просветителната система посредством реформаторски хрумвания, основани на универсални полезности. Нетрадиционната композиция сред богата академична кариера и познаване на Кабалата го трансформира в един от най-търсените мислители и оратори в света. След срещата му с генералния шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова тя го дефинира като „ същински визионер ”. В новата си книга „ Гид към тайната мъдрост на Кабалата ”, издадена от nowtilus, той цели да помогне на всеки човек да реализира естетика със себе си и със заобикалящия го свят посредством развиване на съзнанието.

- С какво Кабала е друга от други метафизичен, обществени или религиозни теории?

Теорията на Кабалата в действителност е доста друга от всичко, което е основало човечеството до момента, тъй като приказва за силите, които работят отвън нашата природа, и това, което сме способни да възприемаме. Живеем като в мехур, в един стеснен периметър, в рамките на който доближават петте ни сетива. Кабалата желае да ни изясни какво става отвън тях. Става въпрос за една-единствена мощ, която работи в цялата действителност, а точно общата мощ на природата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР