Д-р Петър Петров, началник на "Инфекциозно отделение" в УМБАЛ "Св.

...
Д-р Петър Петров, началник на "Инфекциозно отделение" в УМБАЛ "Св.
Коментари Харесай

Шефът на Инфекциозното в столичната Св. Анна разкри подробности за болните от морбили деца

Д-р Петър Петров, шеф на "Инфекциозно поделение " в УМБАЛ "Св. Анна ", разкри детайлности за положението на децата от Разлог, които са заболели от морбили и са настанени в столичната болница за лекуване.

„ Децата са на възраст от 4 месеца до 6 години и са в УМБАЛ "Св. Анна " от през вчерашния ден следобяд. Те не са ваксинирани и множеството от тях са лекувани в локалната болница поради разнообразни болести - пневмонии, бронхити и други Заболяването им с морбилна зараза е почнала от болничното заведение. Всичките деца през днешния ден са в относително положително положение. Сега задачата ни е да не позволим утежняване на положението на децата “, изясни той, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На въпрос дали има заплаха от зараза, доктор Петров отговори, че заплаха няма, имало е епидемиологичен гърмеж, който са момента е овладян.

Д-р Петър Петров посъветва всички родители да ваксинират децата си и при всеки един обрив да се обръщат към медици. При тези, които са ваксинирани, би трябвало да се съблюдава хигиена, добър хранителен режим и имунна среда.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР