Д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска памет” ще поемат разходите

...
Д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска памет” ще поемат разходите
Коментари Харесай

Д-р Милен Врабевски поема разходите по възстановяване на културния център в Битоля

Д-р Милен Врабевски и Фондация „ Българска памет” ще поемат разноските по възобновяване на културния център „ Иван Михайлов” в Битоля, който през вчерашния ден рано сутринта беше опожарен. Нанесени са материални вреди по фасадата, само че за благополучие нямаше потърпевши.

Врабевски още веднъж оказа помощ финансово, с цел да бъде открит центъра преди 2 месеца.

„ Екипът на Фондация Българска Памет осъжда строго този акт на експанзия и упорства за навременни дейности на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма”, пишат на страницата си във Facebook от „ Българска памет”.

„ Разочаровани сме от тази вандалска демонстрация. След нея няма по какъв начин да кажем, че в Република Северна Македония се съблюдават човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, даже в противен случай –продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общественост в Македония. Искаме да благодарим на доктор Милен Врабевски, че поддържа нашата активност от толкоз време и за следващ път изяви предпочитание да ни помогне, поемайки разноските по материалните вреди от палежа”, показа Георги Църномаров от Културен център „ Иван Михайлов “, Битоля.

Заради вандалския акт министерство на външните работи връчи протестна нота на краткотрайно ръководещия посолството на Скопие в София Владимир Кръстевски.

На място отиде и външният ни министър Теодора Генчовска. Палежът беше наказан и от българските, и от македонските политици.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР