Д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието пред Труд.

...
Д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието пред Труд.
Коментари Харесай

Съветът на доктор Емилова: Как да накараме пост ковид синдромът да отстъпи

Д-р Людмила Емилова показва своята поредност на дълголетието пред Труд. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 47 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

В последно време лекарският ни екип е доста претрупан с прегледи на хора, които нямат диагностицирани болести, само че страдат от голям брой съществени и тревожни признаци: високо кръвно (на пръв взор без причина), безсилие, болки по цялото тяло, тежест в региона на черния дроб, световъртежи, трупащи се килограми (без смяна в храненето), бодърствуване, нарушавания в дишането, даже паник офанзиви. Всички тези пациенти имат нещо общо: прекарали са тежко коронавирус. Много от тях са относително младежи. Например мъж на междинна възраст без никакви недоволства е развил диабет втори вид единствено месец след боледуването. Какво се случва?

Този подъл вирус изважда от строя органи и системи в тялото, поразява белите дробове и кръвообращението. Лечението му също е тежко тестване за организма: няколко типа антибиотици, кортикостероиди, антивирусни препарати, голям брой медикаменти, които имат и странични резултати. В някои страни с съвременно опазване на здравето, да вземем за пример Англия, към този момент има стотина лечебни заведения със специфични отделения за пациенти с пост коронавирус синдром. У нас това към момента не се случва.

Как можем да помогнем с нашия дълготраен опит на холистични лекари? Ето каква е нашата пост коронавирус стратегия:

Първо. ЕДНОСЕДМИЧНА ПРОГРАМА ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ – четири дни на плодове и чай с мед и три дни зареждане. Считаме, че това е минимумът, който може да направи човек след прекаран коронавирус. Макар че най-хубави резултати ще се получат след 20 дни на плодове и чай и 10 дни зареждане. Но по-добре малко, в сравнение с нищо, изключително за тези, които не могат да се откъснат от преторавения си график.

Медицината не е разкрила по-добър метод от лечебното недояждане за ликвидиране на тъканите от токсините, насъбрани от действието на вируса и от тежките медикаменти, които е вземал пациентът. Стомахът ще си почине по времето на плодовия режим и ще се възвърне чревната микрофлора – тези потребни бактерии, които антибиотиците са унищожили около нездравословните бактерии. Ще се разтоварят черният дроб и бъбреците, чиито функционалности са мощно затруднени.

Всяка клетка на тялото ще си отдъхне, тъй като лечебното недояждане я разтоварва от клетъчния “боклук ” – мъртви вируси, бактерии, отрови, мастни капчици, които я запушват. Това е процесът автофагия – способността на организма да се самопрочиства от нездравословни, остарели или заболели кафези, по този начин както го разказва проф. Йошинори Осуми, Нобелов лауреат по микробиология. Казано по-простичко, когато вършиме омекотено недояждане на плодове и чай, давате опция на организма си да се самоочисти и оздравее със личните си сили. Кръвното налягане ще се възстановява по натурален метод, без медикаменти, кръвоносните съдове, белите дробове и сърцето ще укрепнат и ще проработят по-добре.

Второ. ХИДРОКОЛОН ТЕРАПИЯ. В рамките на едноседмичната стратегия може да се създадат три хидроколон лечения. Това е способ за апаратно пречистване на дебелото черво. Малко клиники в България и света разполагат с уред за хидроколон терапия, нашата клиника е измежду тях. Процедурата е безболезнена, след нея усещате лекост, а признаците на продължителен запек, продължителен колит, мигрена, хронична отмалялост и алергии изчезват.

Трето. ТЕРАПИЯ С ПРОБИОТИЦИ. В комбиниране с лечебното недояждане и с хидроколон лечението е добре да се прави пробиотична терапия. Лекарите в нашия медицински център ще ви предлагат пробиотици и провиотици с богато наличие на живи бактерии Lactobacillus Bulgaricus, потискащи гнилостните процеси в червата и притежаващи мощен възстановителен резултат. Те възвръщат повредената чревна флора и оздравяват имунната система.

Четвърто. РЕЛАКСАЦИЯ. Важно е за пациентите, страдащи от пост коронавирус синдром, да се откъснат от нормалната си среда и да дадат отмора на мозъка, съзнанието, страстите, нервната система… На брега на морето, в курорта, измежду чистия въздух на един натурален екопарк – Свети Константин и Елена, можете да се обърнете към себе си, да отделите време единствено за себе си, да се погрижите за себе си. Релаксът е част от лечебното недояждане. Така, както тялото се чисти от токсините, по този начин се чисти и душата, обградена със успокоение, тишина и красива природа.

Пето. ДВИЖЕНИЕ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ. Всеки ден при нас стартира с китайска гимнастика на брега на морето. Уроците по йога, в които е включена и медитация, могат да ви открият нови хоризонти. За феновете на по-динамични практики са часовете по спортни и латино танци, национални хора, пилатес. А за хората, които обичат да пътуват и да се движат, са постоянните екскурзии до красиви кътчета по Черноморието.

Шесто. ВЕГАНСКИ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ. Ако сега лечебното недояждане не е уместно за вас, може да опитате програмата природосъобразно хранене при нас. Два пъти дневно имате пълноценно на ден меню, което изключва скотски храни. Ние предлагаме природосъобразно хранене напълно с растителна храна на всички наши пациенти вкъщи, тъй като считаме, че това е храната, която ни прави здрави. Всеки, който пожелае, получава и самостоятелен хранителен проект с вегански храни.

Седмо. ИЗСЛЕДВАНИЯ И КОНСУЛТАЦИИ. Много от нашите пациенти, прекарали коронавирус, идват с “лоши ” индикатори в проучванията. След края на пост коронавирус програмата те могат да създадат още веднъж проучвания и сами да се убедят по какъв начин работи за здравето им лечебното недояждане. Пълни медицински проучвания и обзор на органи с ехограф се вършат при нас без ненужно очакване, в неофициална, спокойна среда. Нашият екип от лекари с разнообразни специалности е разполагаем за съвещания когато и да е. Много от въпросите, които ви изтезават, ще получат отговор.

Осмо. И ОЩЕ КАКВО? В взаимозависимост от резултатите от проучванията, можете да започнете курс с хранителни добавки – витамин Д, магнезий, селен, цинк и Омега 3 мастни киселини и други Можете да употребявате хубавите дни на циганското лято за слънчеви бани и разходки по плажа, които укрепват имунитета и изпълват душата с наслада.

Можете да си починете и да се опитате да измененията режима си, лягайки си по-рано. Да посрещате изгрева на открито, на брега с гимнастика, с разходка или просто с усмивка. Да си подарите масаж. Да се потопите в горещите минерални басейни, които са на една крачка разстояние в курорта. Да посещавате постоянно утринните лекции, постоянно наричани от постоянните ни пациенти университет на здравето и отдадени на разнообразни тематики. Да откриете литература, която да ви вкара в света на холистичната медицина, практикувана при нас.

Не отхвърляме нито медикаментите, нито имунизациите, в противен случай. Но считаме, че всеки е виновен самичък за своето здраве и би трябвало да постави всички старания, с цел да бъде здрав, деятелен, предпазен против вирусите, които в никакъв случай няма да изчезнат от живота ни. Трябва да се научим да живеем с тях, да бъдем предпазени, да бъдем мощни и спокойни.

Виж още:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР