Д-р Лорейн Нолан бе избрана за председател на Управителния съвет

...
Д-р Лорейн Нолан бе избрана за председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Д-р Лорейн Нолан е новият председател на Борда на ЕMA

Д-р Лорейн Нолан бе определена за ръководител на Управителния съвет на ЕМА за тригодишен интервал, заяви пресслужбата на лекарствения регулатор.

Д-р Лорейн е основен изпълнителен шеф на Ирландския регулаторен орган за здравни артикули (HPRA) – пост, който заема от януари 2016 година От октомври 2019 година тя e заместник-председател на борда на EMA, взе участие в ръководството на организацията като негов член от началото 2016 година

Д-р Нолан има повече от 20 години опит в региона на регулацията на медикаментите и медицинските артикули и е заемала редица управителни постове в HPRA от 2001 година до през днешния ден.

Тя е химик по обучение, с добита докторска степен в Тринити Колидж Дъблин по създаване на медикаменти.

Д-р Лорейн Нолан поема поста от Криста Виртхумер – Хоче, началник на Австрийската организация по медикаментите и медицинските произведения, която бе ръководител на Управителния съвет на ЕMA в продължение на два тригодишни мандата от 2016 година

„ За мен е огромна чест да бъда назначена да управлявам борда на EMA. Това, което беше явно през последните две години на пандемията и е ясно и в подтекста на опустошителния спор в Украйна, е, че EMA би трябвало да остане гъвкава, дружелюбна и подготвена да покаже водачество и взаимност в светлината на обилни промени в средата, в която работи”, сподели Лорейн Нолан.

„ Като ръководител моят приоритет ще бъде да продължа и да засиля положителното партньорство сред EMA, националните организации и Европейската комисия. Заедно би трябвало да подсигуряваме, че EMA продължава да дава най-високите стандарти за отбрана на публичното здраве и здравето на животните, като в същото време поддържа световната си известност на съвременен, напредничав и транспарантен регулатор “, добави тя.

„ Щастлива съм да поздравявам Лорейн Нолан като новия ръководител на Управителния съвет на EMA. Лорейн е деен член на борда от 2016 година и управлява редица стратегически начинания, които в огромна степен поддържаха оперативните резултати на EMA. Очаквам с неспокойствие нашето дълготрайно тясно съдействие “, сподели Емер Кук, изпълнителен шеф на EMA.

Заместник-председателят на борда на ЕMA ще бъде определен на идващото му съвещание, което ще се организира на 15-16 юни 2022 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР