Д-р Жанет Хайлард, създател на марката Ipsum Skin, споделя три

...
Д-р Жанет Хайлард, създател на марката Ipsum Skin, споделя три
Коментари Харесай

Домашен лосион за тяло – три рецепти от дерматолог

Д-р Жанет Хайлард, основател на марката Ipsum Skin, споделя три хрумвания по какъв начин да си създадем домакински лосион съгласно вида кожа. 

Продуктите за тях може към този момент да имате вкъщи, само че даже и да ви липсва някоя съставна част, си коства да я набавите, тъй като тези предписания са доста ефикасни за отнасяне на проблемите на кожата, а всяка една от съставките можете да употребявате и по различен метод.

Същевременно, когато сътворяваме сами лосиона си, знаем тъкмо какво е попаднало в него, тъй че не рискуваме да предизвикаме нежелани резултати поради химикали в продуктите.

Лосион за сензитивна кожа

Тази рецепта е подобаваща за всеки вид кожа, тъй като е с доста нежна подхранваща формула. Лосионът би оказал помощ и на хората с екзема, а също по този начин би бил потребен на тези с проблеми със съня.

 Домашен лосион за тяло - три предписания от кожен лекар

Ще ви трябват: 

250 мл кокосово масло

6 капки масло от лавандула

Разтопете маслото на водна баня на ниска температура, прибавете лавандулата и махнете сместа от котлона. Оставете лосиона да се охлади и втвърди леко, по-късно разбийте сместа с бъркалка и изсипете в буркан.

Лосион за суха кожа

Ако кожата ви е доста суха или пък желаете да предотвратите появяването на стрии, тази рецепта е подобаваща за вас.

Ще ви трябват:

125 грама кокосово масло

1 чаена лъжица бадемово масло

1 чаена лъжица витамин Е на капсули

Разтопете всички съставки на водна баня, до момента в който не се смесят добре. Оставете лосиона да изстине и го прехвърлете в буркан.

За кожа, склонна към акне

Успокояващата формула, богата на витамин Е и антиоксиданти оказва помощ за отпушването на порите и предотвратява появяването на акне. Най-добре е да нанасяте този лосион леден, като по този начин той е още по-ефективен. Така може и да ви бъде потребен по-нататък, с цел да успокои изгарянията от слънце.

 Домашен лосион за тяло - три предписания от кожен лекар

Ще ви трябват:

200 мл гел от алое

100 мл кокосово масло

10 капки лавандула

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР