Д-р Чери Картър-Скот е психолог, консултант, инструктор, международен лектор, автор,

...
Д-р Чери Картър-Скот е психолог, консултант, инструктор, международен лектор, автор,
Коментари Харесай

Д-р Чери Картър-Скот: “Ако животът е игра, това са правилата“

Д-р Чери Картър-Скот е психолог, съветник, инструктор, интернационален преподавател, създател, треньор, води семинари и е ръководител на Борда на шефовете на Института MMS – Организацията за ръководство на мотивацията, профилирана в развиване на личността и на професионалната подготовка. Работила е с над 200 000 души в групи за групова терапия или като частен съветник по целия свят. Консултант е на корпорации като IBM, GTI, Burger King, Ameriсan Express. Автор е на 4 книги, измежду които са и бестселърите " Негахолизъм " и " Ако животът е игра, това са разпоредбите ".

Ето нейните 10 правила за човешките същества:

1. Ще получиш тяло.
Дали го харесваш или мразиш, то ще си бъде твое от самото начало, до момента в който си на тази земя.

2. Ще усвояваш уроци.
Записан си в целодневното импровизирано учебно заведение, наречено живот. Всеки ден ще имаш опцията да усвояваш уроци в това учебно заведение. Те може да ти харесат, а може и да ти се сторят неуместни и глупави.

3. Няма грижи, има единствено уроци.
Израстването е развой на проби и греижи: изпробване. „ Провалените " опити също са част от процеса, както и оня опит, който в края на краищата се оказва „ сполучлив ".

4. Урокът се повтаря, до момента в който се научи.
Един и същи урок ще ти бъде представян по разнообразни способи, до момента в който го научиш. Тогава продължаваш със идващия.

5. Усвояването на уроци няма край.
Няма част от живота, през която да не се постанова да усвояваш уроци. Докато си жив, постоянно има уроци, които би трябвало да бъдат научени.

6. „ Там " не е по-добре от „ тук ".
Когато твоето „ там " стане „ тук ", ти просто ще откриеш друго „ там ", което отново ще наподобява по-добре от „ тук ".

7. Другите за теб са единствено огледала.
Не можеш да обичаш или да мразиш нещо у някого, в случай че в него виждаш отразено това, което обичаш или мразиш у себе си.

8. От теб зависи по какъв начин ще изживееш живота си.
Разполагаш с всички принадлежности и запаси, които са ти нужни. Как ще ги използваш, зависи само от теб. Изборът е твой.

9. Отговорите, от които имаш потребност, са в теб самия.
Отговорите на въпросите, сложени от живота, носиш в себе си. Трябва единствено да гледаш, да слушаш и да вярваш.

10. Ще забравиш всичко това.

Д-р Чери Картър-Скот

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР