Д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, разказа

...
Д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, разказа
Коментари Харесай

Последните думи на един лекар: „Добре съм, обичам те”

Д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, описа тъжната история на негов сътрудник от Пловдив, който стана жертва на вируса

Ужасът „ ковид “ е небивалица за едни и жестока покруса за други. Д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, описа тъжната история на негов сътрудник от Пловдив, който стана жертва на вируса.

Ето целия пост на медика във фейсбук:

Може ли някой да остане безсърдечен стигайки до последния ред. Не, не е небивалица. Едно от лицата на пандемията. Ще ги оставим ли?

Тази есен синът му е първокласник. Таткото, доктор, го взема от учебно заведение и отиват да спортуват, преди да напишат домашните дружно всеки ден. Майката взема 5-годишната щерка от детската градина. Когато тренировките на 7-годишния хлапак приключат, всички дружно се разхождат през есенните следобеди.

Идва ноември, учебните заведения затварят поради ковид. Бащата разделя времето сред децата си у дома и пациентите в една от лечебните заведения в Пловдив. Той и брачната половинка му се разболяват. Тя се възвръща бързо. Той е признат по неотложност в болница. Кислородният уред му пречи да приказва, само че без него не може да диша.

В следващата замяна на известия той повърхностно вметва, че батерията на телефона пада и ще го остави да се зареди, да не се тревожат. „ Добре “… „ Обичам те “… „ И аз теб “, си пишат лекарят и брачната половинка му. Мама и двете деца изрязват гирлянди от гланцово блокче за Коледа, до момента в който чакат баща да написа още веднъж.

След шест часа, към 18,30, се обажда дежурната лекарка…

Двете дребни деца ще бъдат деца на стипендиантския фонд за фамилиите на умряли в епидемията лекари, медици и учители. Не можем да върнем щастието на фамилията, само че можем да се грижим и да поддържаме.

ВИЗИТКА:

Д-р Борис Таблов е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, където работи от 2010 година Завършил е медицина в Плевен през 2002 година и е доктор трето потомство. Специализира анестезиология и интензивно лекуване, има и спомагателни квалификации по незабавна и по интензивна медицина. Преподава в локалния медицински институт и е част от група лекари, които са виновни за здравното обезпечаване при случаи с огромен брой потърпевши.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР