Д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн, коментира по

...
Д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн, коментира по
Коментари Харесай

Забравете изборите – президентът и премиерът всеки ден да призовават за мерки и ваксини

Д-р Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, разяснява по и във " Facebook " тежката обстановка с пандемията в страната.

Статистиката е стряскаща и с всеки идващ ден става все по-притеснителна. Прави ми усещане обаче, че в заведенията прецизно ревизират за зелени документи, което е единствената мярка за преграда за болестта.

Хората с първа доза ваксина и със документ не са напълно незаразни. Следващите седмици ще са доста тежки и би трябвало да се ползват всички ограничения, с цел да се пречупи тази вълна . Трябва се носят маски от най-голям клас отбрана, да се съблюдава отдалеченост, хората да не се събират на едно място, тъй като обстановката излиза отвън надзор. Следващите две седмици са сериозни.

Аз персонално съм на мнение, че страната от дълго време трябваше да се погрижи за безвъзмездни по-скъпи маски за хората. Но молбата ми е да бъдем дружно и да се предпазим. Да съблюдаваме ограниченията и да се имунизираме, тъй като другояче няма да се преборим с тази вълна сега.

Децата в този момент изрично не би трябвало да се връщат в учебно заведение. Ние би трябвало да запазим и децата, и възрастните. Ако има родители, които приканват за това, те или не познават обстановката или пък са употребявани от злонамерени политически артисти.

На тези, които не имат вяра, че ситуацията е съществено и чакат, че в случай че се разболеят, ще получат първокласна здравна грижа - те и техните деца - желая да им кажа, че няма по какъв начин да получат тази грижа, тъй като лечебните заведения са безусловно претрупани. Така че, че тъжно ми е да го кажа, само че доста от тези хора са жертви и превърнати в " пушечно месо " от избрани съгласно мен сили, които изискват незабавна интервенция на прокуратурата.

И молбата ми е към прокуратурата - извънредно време е да се вземат ограничения да се задейства, не да бъде проформа тя и да седи и да гледа в профил...

Политици у нас жестоко и грозно злоупотребяват с рецесията и пандемията. Ситуацията в лечебните заведения е ужасяваща. Необходим е най-малко временен локдаун.

Всеки ден министър председателят и президентът би трябвало да са пред медиите и интензивно да призоват за съблюдаване на ограниченията, не да се преценяват, че сме пред избори, да желаяме помощ от Европейски Съюз, тъй като другояче държанието им е безусловно безконтролно.

Призовавам някои от лекарите да не измислят нова просвета, да не объркват пациентите си, да не вършат лични тълкования за имунизациите, а да се доверят на науката и да предлагат ваксини на всички свои пациенти - няма противопоказания на имунизациите към никакви хронични болести.

Призовавам премиера Янев и президента Радев, ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Маджаров, министър Кацаров, всички съсловни организации, лекари и учители - забравете избори, ползи и дребни сметки - намираме се в положение на трагична рецесия, заплашваща националната сигурност.

Обръщам се и към основния прокурор Гешев - свършете си работата и потърсете неотложно отговорност от всички политически и обществени лица, които популяризират подправени вести и саботират съзнателно и злонамерено от месеци оправянето с Ковид рецесията. За последните 3 дни са умряли повече от 400 души. Това е национално злополучие. Свършете си работата!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР