Д-р Антъни Фаучи, лицето на борбата в САЩ срещу новия

...
Д-р Антъни Фаучи, лицето на борбата в САЩ срещу новия
Коментари Харесай

Д-р Фаучи недоволен, че е използван в предизборна реклама на Тръмп

Д-р Антъни Фаучи, " лицето " на битката в Съединени американски щати против новия ковид ", изрази неодобрение, че е бил употребен в предизборна реклама на президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

" За близо пет десетилетия на социална работа, в никакъв случай не съм подкрепял обществено никой претендент ", даде да се разбере шефът на американския Национален институт по алергични и инфекциозни болести в официално съобщение, публикувано от телевизия СNN.

30-секундният клип, показан за първи път предходната седмица, акцентира персоналния опит на Тръмп, който се пребори с ковид, и включва къс фрагмент от негов диалог с Фаучи, който оставя усещането, че международно приетият доктор хвали отговора на президента на епидемията от ковид в Съединените щати.

" Не мога да си показва... някой да може да направи повече ", споделя членът на спешния щаб към Белия адрес, сякаш визирайки Тръмп.

Самият доктор Фаучи обаче изясни в своя отговор, изпратен до СNN, че става въпрос за операция.

" Изявленията, които са ми приписани без мое позволение от предизборния щаб на Републиканската партия, са били извадени от подтекста, от коментар, който направих преди няколко месеца за напъните на федералните здравни управляващи ", споделя той.

Съединени американски щати са най-тежко засегнатата от ковид страна, с най-вече инфектирани (близо 7,7 милиона) и умряли (над 214 хиляди).

Д-р Фаучи, който през декември навършва 80 години, нееднократно бе заставен с финес да поправя Тръмп или да дава пояснения след погрешни изказвания на президента за бъдещите ваксини и медикаменти против COVID-19.

Понякога тонът се повишаваше, да вземем за пример през април, когато Тръмп препостна в Туитър апел доктор Фаучи да бъде уволнен. След това обаче американският президент увери, че " Тони " прави страхотна работа, отбелязва Франс прес.

Говорител на предизборния щаб на Тръмп побърза да отбрани рекламата и съобщи, че американският основен инфекционист в действителност е споделил тези думи и е представен тъкмо, съобщи Ройтерс.

" Както доктор Фаучи свидетелства неотдавна в Сената, президентът... взе вируса на съществено през цялото време, работи бързо и " избави " хора ", увери той.

Самият Тръмп реагира в същия дух, като написа в Туитър: " Това в действителност са думи на доктор Фаучи. Ние вършим феноменална работа, съгласно някои губернатори. "

Лекарят, който оглавява Националния институт по алергични и инфекциозни болести още от 1984 година, в действителност е изрекъл въпросните думи, само че още през март тази година.

Д-р Фаучи е приказвал в изявление за по-общите старания за битка с новия ковид, в това число от страна на щаба към Белия дом, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР