Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергия и

...
Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергия и
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: В рамките на година ще се изисква бустерна ваксинна доза срещу Covid-19

Д-р Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати, съобщи в сряда по време на виртуално събитие на новинарското онлайн издание Axios, че американските управляващите "почти несъмнено " ще изискват бустерна (допълнителна) доза на ваксина против Covid-19 в границите на към година след първите сложени ваксини, защото "трайността на отбраната против коронавирусните нормално не е през целия живот ".

Фаучи също по този начин сподели, че обществеността в Съединени американски щати неправилно е интерпретирала неотдавна обновените насоки на Центровете за надзор на болесттите (CDC) по отношение на носенето на маски, като неправилно се счита, че това се отнася за всички.

Преди няколко дни CDC облекчи разпоредбите за носене на маски от хората, които са били изцяло имунизирани, както на закрито, по този начин и навън. Носенето на маска към момента остава обаче наложително в публичния превоз.

Тогава шефът на CDC доктор Рошел Валенски прикани американците да бъдат почтени и да спрат да носят защитни маски, само че единствено в случай че са имунизирани против Covid-19. "Ако са имунизирани и не носят маска, те са в сигурност. Ако не са имунизирани и не носят маска, не са в сигурност. Това беше в действителност научно насочена, самостоятелна оценка на вашия риск ", настоя тогава Валенски.

Що се отнася до пътуванията, доктор Антъни Фаучи сподели в сряда пред Axios, че ще бъде "въпрос на месеци, а не на години ", преди пътуващите да могат да летят без маски по вътрешните направления. Тъй като обаче Съединени американски щати взеха решение против ваксинните паспорти като доказателство за имунизация на пасажерите, частният бранш ще би трябвало да се оправи с следенето на здравните данни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР