Д нешната стрелба в училище в руския град Казан напомня

...
Д нешната стрелба в училище в руския град Казан напомня
Коментари Харесай

Стрелбата в Казан напомни за други нападения в Русия

Д нешната пукотевица в учебно заведение в съветския град Казан припомня за нападението през октомври 2018 година, когато гимназист умъртви 19 души и се самоуби в учебно заведение в Керч, град на украинския Кримски полуостров, който Русия анексира през 2014 година, заяви Франс прес.

Руският президент Владимир Путин упрекна тогава глобализацията за това всеобщо ликвидиране и добави, че стрелбите в учебни заведения са събитие, идващо от Съединени американски щати.

През ноември 2019 година възпитаник бе погубен и трима бяха ранени от собствен съученик, който по-късно се самоуби. Трагедията се развихри в колеж в Благовешченск, дребен град в съветския Далечен изток, на границата с Китай.

Властите споделят, че през последните години са осуетили десетки проекти за атентати в учебни заведения, където в множеството случаи са забъркани юноши.

През февруари службите за сигурност арестуваха двама младежи, родени през 2005 година, които са били дейни в няколко интернет уеб страницата, където са възхвалявали убийства и самоубийства. Според проверяващите те са възнамерявали да нападат учебно заведение в Саратов на р. Волга.

Най-известното нахлуване против учебно заведение е "Трагедията в Беслан " от 2004 година Тогава терористи взеха за заложници над 1 200 души в първия образователен ден, който в Русия е първи септември. Избухнаха бомби и се стигна до престрелка. Загинаха 385 заложници, доста от които деца.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР