Cветовният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън твърди, че подобрението

...
Cветовният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън твърди, че подобрението
Коментари Харесай

Хамилтън нервничи заради инженерна рокада в Мерцедес

Cветовният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън твърди, че подобрението в представянето на неговия съотборник в Мерцедес Валтери Ботас има напълно разумно пояснение. Според британеца повода се крие в неговия някогашен спортен инженер, който в този момент работи с финландеца.

Дотук през сезона Мерцедес реализира 4 двойни победи в първите 4 надпревари, като Хамилтън и Ботас записаха по два триумфа. Именно подобен отговор се очакваше от скандинавеца, чието бъдеще в отбора изглеждаше застрашено след 2018-а година, когато той нито не един път не стъпи на най-високото ходило на подиума.

В първите две тренировки преди идното в неделя Гран При на Испания Ботас сподели по-добро движение от Хамилтън и това, естествено, не беше признато напълно добре от Хамилтън. Именно по тази причина британецът даде своето пояснение за изгодите, които Ботас е получил от вътрешната рокада, спомогнала му да работи с Рикардо Мускони.

„ Той получи много добра помощ, тъй като този човек (визира инженера по представянето на колата – б.р.) научи доста от това ”, разяснява Хамилтън.

„ Нещата, които върших с настройките на моята кола – които в този момент моят някогашен инженер го окуражава да прави – несъмнено му помогнаха да се движи в вярната посока. Така че дребната стъпка, която той означи, можеше да се чака. ”

„ Сега аз карам с нов инженер. Работим добре дружно, само че лишава време да изградим взаимоотношения. Няма по какъв начин партньорството ни да е по-силно от това, което беше градено в течение на 6 години. ”

Мускони беше нараснал до спортен инженер на Ботас, откакто неговият предходник на поста Тони Рос бе назначен на работа в тима на Мерцедес във Формула Е. /gong.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР