Credit Suisse“ се готви да заеме до 50 млрд. франка

...
Credit Suisse“ се готви да заеме до 50 млрд. франка
Коментари Харесай

„Credit Suisse“ тегли до 50 млрд. кредит от швейцарската централна банка, ЕЦБ обсъжда лихвената политика

„ Credit Suisse “ се готви да заеме до 50 милиарда франка (около 50 милиарда евро) от швейцарската централна банка. Целта е да се укрепи, откакто акциите ѝ се сринаха през вчерашния ден на швейцарската фондова борса, съобщи Агенция Франс Прес. От банката оповестиха, че вършат и оферти за назад изкупуване на дълг на стойност към 3 милиарда евро.

„ Credit Suisse “ е една от 30-те банки в света, които се смятат за прекомерно огромни, с цел да банкрутират. Въпреки това тя бе наранена от поредност кавги през последните години, а в сряда акциите ѝ се сринаха, откакто Саудитската национална банка отхвърли да инжектира повече пари в групата.

Акциите на „ Credit Suisse “ поевтиняха с повече от 30%, преди да възстановят позициите си и да завършат деня на търговия с 24,24% спад на равнище от 1,697 швейцарски франка.

Европейската централна банка през днешния ден ще заседава за лихвената си политика на фона на турбуленциите с „ Credit Suisse “. Очакванията на вложителите са да има ново нарастване на водещите лихви с 50 базисни пункта.

От Британската централна банка също организират незабавни диалози със своите интернационалните сътрудници поради евентуалния риск за една от най-големите финансови институции в Европа.

Срив „ Credit Suisse “ би имал отрицателен резултат върху банките и пенсионните фондове по света.

Шефът на „ Credit Suisse “. Без коментар:

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР