Credit Suisse очаква да реализира загуба за третото тримесечие от

...
Credit Suisse очаква да реализира загуба за третото тримесечие от
Коментари Харесай

Credit Suisse очаква над 2 млрд. долара загуби за Q3 2023

Credit Suisse чака да осъществя загуба за третото тримесечие от към 1,6 милиарда $ от прекласифициране на заеми, свързани с нейните неосновни и наследени бизнеси, разкриват в петък банката, която в този момент е част от UBS, представени от Reuters.

Освен това е взето решение да се отстранен някои управнически договорености, което може да донесе спомагателна загуба до 600 милиона $ през третото тримесечие на тази година, прибавят от банката във финансов доклад.

UBS се съгласи през март да купи Credit Suisse за минимална цена от 3 милиарда швейцарски франка (3,3 милиарда долара) и да поеме до 5 милиарда франка загуби в избавителна интервенция, оркестрирана от швейцарските управляващи.

След поглъщането UBS реши кои активи на Credit Suisse ще резервира и кои ще бъдат сложени в „ неосновно и наследено поделение “, което да бъде ликвидирано с течение на времето.

Заместник-председателят на UBS Лукас Гевиле споделя по-рано този месец, че е допустимо Credit Suisse да генерира спомагателни загуби през втората половина на годината.

Credit Suisse също по този начин усилва запасите си за покриване на евентуални загуби от правосъдни разногласия до 1,48 милиарда швейцарски франка. Това е растеж по отношение на 1,367 милиарда франка, оповестени от банката за полугодието в края на август.

Тя е забъркана в няколко правни проблема, в това число покупко-продажбите ѝ с американската Archegos Capital Management и заеми, отпуснати на Мозамбик за развиване на риболовната му промишленост.

Във финансовия доклад за първите шест месеца на 2023 година Credit Suisse също по този начин декларира, че е претърпяла чисти изходящи потоци на активи от 100,3 милиарда швейцарски франка от края на 2022 година

Най-голямото приключване е записано в бизнеса ѝ с ръководство на благосъстоянието, където са изтеглени активи на стойност 74 милиарда франка, като това визира всички райони.

Швейцарският вътрешен бизнес претърпява чист отлив от 14,6 милиарда франка, защото доверието в банката се срина и паникьосаните клиенти изтеглиха средствата си.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР