COVID ваксините са свързани с леко повишение на сърдечните, кръвните

...
COVID ваксините са свързани с леко повишение на сърдечните, кръвните
Коментари Харесай

Проучване: COVID ваксините са увеличили сърдечните, кръвните и неврологичните заболявания

COVID имунизациите са свързани с леко покачване на сърдечните, кръвните и неврологичните болести, съгласно най-голямото световно изследване по тематиката.

Международна коалиция от специалисти по ваксини потърси 13 медицински положения измежду 99 милиона имунизирани в осем страни, с цел да разпознава по-високи равнища на тези положения след приемане на имунизациите. Те потвърдиха, че изследванията, направени на Pfizer, Moderna и AstraZeneca, са посочили доста по-висок риск от пет медицински положения - в това число положение, което удря нервната система и удря мисловния развой.Но изследването също по този начин предизвестява за няколко други проблеми, които съгласно учените изискват по-нататъшно следствие, в това число връзките сред положение на отичане на мозъка и инжекцията на Moderna. Все отново екипът споделя, че абсолютният риск от развиване на някое от положенията остава дребен. Например, 13 милиарда дози ваксини са били приложени и е имало единствено 2000 случая на всички тези положения.

Д-р Харлан Крумхолц, шеф на болничния център на Yale New Haven за проучване и оценка на резултатите и водещ откривател зад изследването, сподели: „ Ваксините могат да спасят милиони животи, само че може да има дребен брой хора, които са били неподходящо наранени “.

Смята се, че имунизациите против COVID-19 са предотвратили повече от 19 милиона смъртни случая по света, в това число три милиона единствено в Съединени американски щати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР