COVID промени много нещата в нашата физиология и епигенетика. Има

...
COVID промени много нещата в нашата физиология и епигенетика. Има
Коментари Харесай

Проф. Георгиева: Средната продължителност на живота на българите може да стане 90 години

COVID промени доста нещата в нашата физиология и епигенетика. Има доста съществени проучвания, които демонстрират, че кръвните ни клетките са се трансформирали епигенетично. Нашият организъм има избрана отбрана на организма. Той е повлиял на нашия имунитет. Вирусът нападна слабите места на нашия организъм. Това съобщи професор Милена Георгиева от Института по молекулярна биология към Българска академия на науките в предаването „ Денят онлайн ” по Нова нюз.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32878
Тя изясни, че епигенетиката учи промените на клетъчни или физиологични белези, които не се предизвикват от промени в секвенцията на ДНК. Тя се занимава с проучването на фактори на околната среда, които включват или изключват гените и въздействат на това по какъв начин клетките ще разчитат гените.

„ Наблюдава се посковид синдром. Коронавирус се отрази на по-бързото остаряване на организма ни. Това се отрази извънредно отрицателно на България, която се оказа на второ място по смъртност от Коронавирус след Чили. На този декор ние сме на челно място и по сърдечносъдови болести и смъртност от тях, както и от онкологични болести. Това демонстрира, че ние имаме съществени хронични проблеми в нашето опазване на здравето ”, акцентира проф. Георгиева.

По думите ѝ злоупотребата с цифрови устройства също дава отрицателно отражение върху здравето ни. Тя предизвести, че се задава зараза измежду децата ни, поради този проблем.

„ Това са рискови фактори, които ни слагат на челно място по хронични болести. Това са скритите убийци. Нашето дълготрайност на живота е доста ниско - 71 години. Ако променим метода си на живот и се обърне внимание на предварителната защита, междинната дълготрайност на живота може да стане 90 години ”, сподели още професор Милена Георгиева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР