COVID пандемията завари здравната система изключително неподготвена. Високата смъртност говори,

...
COVID пандемията завари здравната система изключително неподготвена. Високата смъртност говори,
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Да се говори за отпадането на зеления сертификат е несериозно в момента

COVID пандемията завари здравната система извънредно неподготвена. Високата смъртност приказва, че здравната система неистово се нуждае от смяна. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на здравната комисия в Народното събрание проф. Георги Михайлов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30598
Тази разнебитена и работеща на неверни правила здравна система се нуждае от смяна, която ще стартира да се реализира. Най-важната промяна е в цялостната смяна на ръководството и финансирането на здравната система за нейната оптимизация. И на второ място, решаването на кадровата рецесия - тук нещата са доста трагични, съобщи проф. Михайлов.

Това ръководство е на 45 дни, служебните държавни управления нямаха никакви лостове да трансформират здравната система. Ние сме набелязали серия от ограничения, само че те не могат да се случат за 45 дни, акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.

Стремим се юни месец да имаме и цялостна стратегия за незабавната помощ, тъй като тя е лицето на здравната система. Предлагаме да се сътвори идея, в която най-важното е инфраструктурата на здравната помощ. Линейките не би трябвало да обикалят като слепи да търсят адреса, телефон 112 би трябвало да е подготвен да проработи на съвременен принцип и да взема решение този проблем. Ще се работи и за вкарването на парамедиците в незабавната помощ. Ние имаме такива кадри, само че активността им не е регламентирана, те нямат нужните структури, с цел да се включат в незабавната помощ, разяснява проф. Михайлов.

В отговор на въпрос би трябвало ли да отпадне зеленият документ у нас, ръководителят на здравната комисия сподели: " Зеленият документ е краткотрайна мярка във всички страни. Той ще си отиде от България тогава, когато няма потребност от него. Това евентуално ще стане в обозримото бъдеще, само че да да се приказва сега за отпадането му е несериозно ".

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30598  Лек спад на заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска област Лек спад на заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска област  Белгийски учени приканиха за анулация на противоепидемичните ограничения Белгийски учени приканиха за анулация на противоепидемичните ограничения  Проучване: Преболедувалите COVID-19 може да имат антитела двадесет месеца Проучване: Преболедувалите COVID-19 може да имат антитела двадесет месеца
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР