COVID картата на България става все по-зелена. Четири от петте

...
COVID картата на България става все по-зелена. Четири от петте
Коментари Харесай

ОБЗОР: Приеха тегленето на заем от 50 млн. за спортните обекти в Пловдив, присъда за д-р Димитров

COVID картата на България става все по-зелена. Четири от петте района към този момент са в Етап 1 от Националния действен проект за справяне с пандемията.

Министерството на образованието желае удължение на образователната година. Предлага три проекта, които плануват по-къса лятна почивка и удължение на образователните дни през годината. Те са предоставени на синдикатите и работодателите в системата на междинното обучение и следва задълбоченото им разискване.

Многократният първенец по карате Валери Димитров бе почетен със званието „ Почетен жител на град Пловдив “. Предложението за почетното отличие бе подкрепено с 47 гласа „ За “ на днешното съвещание на Общински съвет. Гласуваното отличие е по предложение на предприемчив комитет от над 100 души.

Кметът Здравко Димитров получи сериозна поддръжка от общинския съвет за мандат да преговоря за тегленето за нов 50-милионен заем, който е за построяването на спортната инфраструктура на Пловдив. Предложението му събра 38 гласа „ за “ и единствено 5 „ срещу “ и един „ въздържал се “, Съветниците, които гласоподаваха срещу бяха от Демократична България, а Българска социалистическа партия въобще не взе участие в гласуването.

Последни вести от войната в Украйна:

" Тези скокове на цената на тока, които виждаме на международните тържища, няма да обиден българските консуматори - нито от 1 април, нито от 1 юли. " Това съобщи новият ръководител на КЕВР Станислав Тодоров.

Катастрофирал тир и натрупал сняг блокираха тази заран Автомагистрала Тракия. Инцидентът стана рано тази заран в региона на Калугерово, към 72 км на аутобана в платното в посока Пловдив.

Задържаха водача, който нощес блъсна и умъртви пешеходец на Автомагистрала Тракия край Пловдив. Както TrafficNews.bg заяви, случая стана към 20.30 часа в региона на 132 км на аутобана, посока Бургас. Все още не е открита самоличността на починалия мъж, който по предварителни данни пресякъл погрешно пътното платно и бил блъснат в дейната лента за придвижване от лек автомобил „ БМВ”.

Единодушно Висшия правосъден съвет отсрочи настояването за освобождение на Иван Гешев до правене на правила. Предложението беше на шефа на Върховен административен съд Георги Чолаков.

Община Пловдив е прекратила контракта за ПК „ Младост” с „ ГБС – Пловдив”, като сега се изготвя новата поръчка. Това съобщи кметът Здравко Димитров след гласуваното предложение за предоставяне на мандат за договаряния за нов заем от 50 млн. лв..

Под домакински арест остава военачалник Валентин Цанков, който е упрекнат в шпионаж.

Две седмици, откакто зам.-кметът по екология Анести Тимчев сподели, че чакат новата санкция от Регионална инспекция за опазване на околната среда поради мръсния въздух – глобата е реалност.

" В дните на страха и ужаса от войната, един смел европейски народ се опълчи против най-голямото зло, познато до оня миг на човечеството - нацизма. С риск за личното си бъдеще, българският народ не разреши към лагерите на гибелта да потеглят неговите сънародници евреи ". Това написа във Facebook Бойко Борисов в деня, в който навършваме 79 години от спасяването на български евреи.

Община Пловдив към момента не е подготвена дефинитивно с рамката на бюджета си за 2022 година. Причината е, че непрекъснато се изпращат нови постановления от държавното управление и би трябвало да се преизчислява рамката, изясни зам.-кметът по финанси Величко Родопски.

Археологът от РАМ-Пловдив Елена Божинова и инспектори от Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " в Министерството на културата обходиха землището на село Белозем.

Огромни разлики сред доставни и продажни цени са открили през вчерашния ден инспектори от КЗП в над 200 обекта, които са тествани в страната през последните 24 часа, разгласи вицепремиерът Корнелия Нинова.

Министерство на вътрешните работи разгласява обстоен лист на бомбоубежищата в цялата страна.

Специализирана полицейска интервенция се прави през днешния ден в двете ромски махали Шекера и Аджисана в Пловдив. В двамата региона има засилено полицейско наличие, като жандармерия е блокирала входовете на махалите. По информация на TrafficNews.bg униформените ревизират за опиати, контрабандни артикули и други закононарушения. Проверяват се и всички водачи.

Тестовете за учениците ще отпаднат в идващите дни, това разгласи министърът на образованието акад. Николай Денков.

Ситуацията с украинските бежанци в България.

Полицай от 6-то РПУ е бил атакуван и ранен на ул. " Ландос " тази заран, научи TrafficNews . Инцидентът станал покрай пощенския клон в квартала.

Пловдивската прокуратура притегли като обвинен пияния водач, който през вчерашния ден бе хванат зад кормилото с шокиращите 3,75 промила алкохол в кръвта. Освен това той бе заловен да без удостоверение за ръководство на МПС-то.

Военният министър Драгомир Заков отговори на обвиняванията, че службите дават подвеждаща информация.

Пловдивският апелативен съд анулира присъдата в частта, в която подсъдимият доктор Иван Димитров беше приет за почтен по обвиняването за ликвидиране на Жоро Джевизов - Плъха, осъществено на 2-ри март 2018 година, при превишаване рамките на неизбежната защита. Магистратите постановиха нова присъда, с която признават подсъдимия за отговорен по повдигнатото обвиняване и го осъдиха на две години и шест месеца отнемане от независимост.

Присъда от четири години затвор получи водачът на " Воля " Веселин Марешки от Апелативния съд във Варна. Заедно с Марешки подсъдима за изнудване е и Красимира Колева, която е наказана на 3 години и шест месеца.

Стотици чиновници на структурите на Министерство на вътрешните работи в Пловдив се събраха на митинг пред постройката Областната дирекция. Те приканиха за незабавна промяна и желаеха тя да бъде действително съобразена с изискванията им на труд.

Премиерът Кирил Петков прикани Европа да помогне за бежанците от Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР