COVID-19 може да даде спусък за усложняване на относително стабилно

...
COVID-19 може да даде спусък за усложняване на относително стабилно
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: COVID-19 може да даде спусък за сърдечно-съдови усложнения

COVID-19 може да " даде спусък " за усложняване на релативно устойчиво сърдечно-съдово положение и това е главно при неимунизираните.

Това изясни в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия проф Иво Петров, кардиолог и член на Експертния съвет по кардиология към министерството на опазването на здравето.

По думите му, при така наречен цитокинова стихия следва безотговорно тромбообразуване. Затова би трябвало да има синергия сред експертите в обособените специалности за лекуване на пациента. Има протоколи, които защищават от затруднения, тъй че в този аспект сме напред в разбирането на патофизиологията на болестта ", добави проф. Петров.

Като образец за това той уточни случай отпреди 2-3 седмици, когато лекарите са избавили 90-годишна жена с ковид и тромбоза в мозъка.
свързани новини68363на 03.11.2021
" Цялото ми семейство е имунизирано - започвайки от майка ми и стигайки до 15-годишния ми наследник. Аз имам вяра в науката ", безапелационен е проф. Петров. Много висок % от медицинските експерти в болничното заведение му също са имунизирани.

" На международно равнище 52% % от популацията е имунизирано, а забележете, в България е единствено 26%. Хората трябваше да бъдат точно положително осведомени какво съставлява имунизацията и да вземат вярното решение ", изясни проф. Петров.

Той предвижда, че ще има и пета вълна. " И ние би трябвало да се подготвим за това, което следва ", предизвести експертът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР