© Велко Ангелов Още по темата Прокуратурата търси бармани Държавното

...
© Велко Ангелов Още по темата Прокуратурата търси бармани Държавното
Коментари Харесай

Прокуратурата купува 56 нощни шкафчета и 28 табуретки

© Велко Ангелов Още по тематиката
Прокуратурата търси бармани

Държавното обвиняване стяга почивните станции за сезона
6 май 2016
Прокуратурата реновира новата си почивна станция с 200 хиляди лева

Разходите за подръжка на 4-те станции на обвиняването са над 2 млн. лева годишно
от Дневник,2 апр 2015
Гранд-хотел " Прокуратура ": 2 млн. лева.на година

Сотир Цацаров е на път да трансформира държавното обвиняване в великански курортен комплекс
13 яну 2015

Столове от солидно дърво, сервитьорски шкафове, 28 кревати с матрак от мемори пяна, 56 нощни шкафчета, табуретки, холни маси и впрочем покъщнина. Това е предметът на последната оповестена социална поръчка от Върховната касационна прокуратура. Мебелите са нужни за почивната станция на държавното обвиняване в морския град Бяла. Прогнозната стойност на поръчката е 50 хиляди лева, а изпълнителят ще бъде определен след обществено съревнование. Поръчката е част от по-голяма - за 182 хиляди лева, в границите на която ще бъдат купени мебели за всички почивни домове, което прокуратурата има.

База " Изгрев " е една от петте почивни станции на държавното обвиняване (евфемистично наричани образователни центрове). Преди няколко години основният прокурор изиска и получи от Министерския съвет почивната станция в курорта Св. св. Константин и Елена край Варна. Другите бази са в Цигов чарк, Боровец, до Златните мостове на Витоша. Отделно от това прокуратурата има дялове в сдружението " Прибой ", като дяловото присъединяване ѝ дава право на благосъстоятелност върху 2.85 декара в местността Фичоза край Варна.

През последните две години за ремонт на станциите на прокуратурата са отишли над 700 хиляди лева

За прехрана на почивните домове на държавното обвиняване отиват близо 1.8 млн. лева на година. Това значи, че разходът за почивно дело, който страната отделя на прокурор за една година, е 1000 лв..

Въпросът от потребността на сходни активи е повдиган неведнъж, само че поради мощната позиция, която основния прокурор има във Висшия правосъден съвет, не се е стигало до спор всъщност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР