© Велко Ангелов Не съм се родил с единствената задача

...
© Велко Ангелов Не съм се родил с единствената задача
Коментари Харесай

Мнения Daily - Не ми казвайте как да възпитавам сина си

© Велко Ангелов Не съм се родил с единствената задача да Ви се одобрявам.
Права и свободи

Не ми казвайте по какъв начин да дисциплинирам сина си

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък От коментар на природозащитника и член на " Демократична България " Тома Белев в неговия фейсбук-профил

Уважаеми Госпожи и Господа,

Разбирам, че Ви нервира, че Ви навирам своята половост на улицата, целувайки жена си, само че не считам да се трансформира.

Разбирам, че желаете да ме задължите да сключ брак или да не подписвам, само че смятам това единствено за нещо сред мен и жена ми и не виждам никакво място за Вас сред нас двамата.

Разбирам, че желаете да спасите сина ми от рискове, които виждате пред него и децата му, разрешавайки му или забранявайки му всякакви неща, само че аз взимам всички решения за живота си от 7 клас и съм оставил и той да прави същото, носейки самичък отговорност за живота си и няма по какъв начин да Ви оставя да му ограничите свободата.

Разбирам, че желаете да се занимавам с всякакви значими за Вас неща като какво би се случило след 30 години като приемем комбинацията на сурогатното майчинство, еднополовите бракове и ювеналната юстиция, с цел да не помни през днешния ден за апартамените с пет тераси и персонални аснасьори, къщите за тъщи, кражбата на обществена благосъстоятелност и държавните помощи от 5 милиарда за 5-6 компании, само че ще оставя Вашите значими въпроси за младите, които съм уверен, че ще ги решат тогава по-мъдро, в сравнение с ние в този момент.

Разбирам, че за Вас, които сте се крили от казармата, е значимо да въведете наложителната казарма за сина ми, открадвайки още няколко милиарда от нашите налози, но няма да мине.

Разбирам, че за Вас дето нямате деца, желаете да решите по какъв начин да дисциплинирам сина си, само че Ви предлагам да си извършите свои деца и да ги възпитавате, както решите.

Разбирам, че желаете да се тормозя повече от бежанците, които вкарвате против възнаграждение у нас, в сравнение с от милиардите дето " крадете " законно и раздавате на другари, родственици и свои офшорни компании, само че смятам, че няма емигрант, който да е увредил толкоз България, колкото някои постоянни депутати, министри, прокурори или съдии.

Знам, че не Ви харесват тази моя позиция, но поврявайте не смятам, че съм се родил с единствената задача да Ви се одобрявам.

----------
Омбутсманът може да стане кмет, в случай че се дистанцира от " Позитано " 20.
Местни избори

Българска социалистическа партия ще " убие " Мая Манолова, в случай че я припознае

От коментар на някогашния дипломат в Русия и енергиен съветник Илиян Василев в неговия фейсбук-профил

Планът на Българска социалистическа партия да завоюват изборите в София с Мая Манолова, по прилика с Радев, е безплоден. Какво да очакваш от самозаблудени партийни анализатори.

Фотограф: Юлия Лазарова

В момента, в който Българска социалистическа партия припознае и издигне Мая Манолова, тя е " убита ". Българска социалистическа партия е токсична партия. Ако в тандем със Слави я повдигнат като самостоятелна, също има условности и то не малко.

В същина единствения метод Манолова да завоюва е да се дистанцира от Българска социалистическа партия, с цел да стигне до втори тур - там към този момент ще завоюва против претендент на ГЕРБ /ако е партиен/.

Аз си мисля, че десните имат късмет и то огромен със мощна и непартийна кандидатура. Но в случай че позволен грешките от евроизборите, нищо няма да стане.

Ето в този момент отново разбирам, че ДСБ не желаят предварителни избори, желаят партиите да се схващат. И по този начин ще активизират патийните ядра и толкоз. А те не стигат за повече от " почтено " показване.

ГЕРБ също имат ход, само че не с Фандъкова, която беше използвана. С нейно единодушие.

Но би трябвало да е ясно - на втори тур ГЕРБ ще видят размера на протестния избор, изключително в случай че съперникът е с по-широк профил.

Много, доста мощно се заблуждават, че няма протестен избор. Ще ги измете.

------------
Не бих се изненадал, в случай че идващият " гейт " бъде пренебрегнат.

Имунизация

Може ли ГЕРБ отново да хване политическа чума

От коментар на Петър Чолаков за " Дойче веле "

Изходът от делото за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " едва ли ще окаже влияние върху локалните избори. То е планувано чак за 15 октомври. Макар да има данни, които демонстрират, че свадите " Апартаментгейт ", " къщи за посетители ", " по какъв начин граф Игнатиев и св. Александър Невски проплакаха от ремонта " и други са се отразили отрицателно върху твърдото ядро на ГЕРБ, партията на Бойко Борисов освен завоюва европейските избори, само че даже получи най-вече гласове в София на вота на 26 май.

Фотограф: Надежда Чипева

Разбира се, локалните избори са от изцяло различен порядък. Политическата готовност освен на ръководещите, само че и на опозицията, респективно интензивността, би трябвало да бъдат надалеч по-големи от тези на евровота. Възможно е обаче в интерес на ГЕРБ да стартира да работи резултатът на имунизацията, получена след миналата тресчица. Нещо като това да не можеш да се разболееш наново от политическа чума... Не, не мисля, че пациентът е оздравял. Но, откакто партията на Борисов завоюва на 26 май, след най-тежките кавги в цялата ѝ история, дали през летните, ваканционни месеци, някой би обърнал изключително внимание на нова порция подозрения и/или разкрития за корупционни практики?

Имайки поради поданическата политическа просвета, която като че ли е залегнала в гените на средностатистическия български жител, не бих се изненадал, в случай че следващият гейт бъде пренебрегнат от (значителна част от) гласоподавателите. Не е изключено оттук насетне разкритията да се губят в медийния звук и хората да ги пропущат около ушите си - тъй като или " не им се занимава ", или им е дотегнало да бъдат в ролята на политически Сизифовци.

Последните кавги не преляха чашата на публичното самообладание. Дали една нова " солена фактура " за ремонта на столицата, сервирана на данъкоплатците, би нарушила примиренческото, овчедушно успокоение? Съмнявам се.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР