© Цветелина Белутова Още по темата Билла влиза в още

...
© Цветелина Белутова Още по темата Билла влиза в още
Коментари Харесай

"Билла" ще отвори между 8 и 10 нови магазина през 2018 г.

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" Билла " влиза в още два мола – до " Хемус " и на " Стамболийски "

Компанията възнамерява да открие общо 10 магазина през 2017 година
1 юни 2017
" Билла България " възнамерява да отвори 10 нови магазина през 2017 година

Приходите на веригата са се повишили с над 15% през предходната година
9 апр 2017 Документ
ТОП 5 - Приходи от продажби (в млн. евро)
" Билла " ще открие сред 8 и 10 нови магазина през 2018 в София, Пловдив и Варна ", заяви за " Капитал " Бойко Сачански, шеф на " Билла България ". С тях счита да реализира растеж от 9-10% в приходите, колкото има и през предходната година.

Бойко Сачански

Фотограф: Анелия Николова Експанзия и по-висока междинна сметка

Компанията отбелязва 9.2% растеж оборота през 2017 година, който надвишава 854 млн. лева Вероятно цифрата е с Данък добавена стойност, защото анализаторската компания ИКАП регистрира 712 млн. лева доходи от продажби за компанията. През 2016 година веригата регистрира над 662.7 млн. лева доходи, по данни на класацията " Капитал 100 ".

" Ръстът се дължи както на експанзията и откриването на нови магазини, по този начин и на равномерното нарастване на броя на клиентите и повишаването на междинната сметка ", разяснява за " Капитал " Бойко Сачански. И посочи, че веригата регистрира над 1.3 млн. потребителски визити на седмица и към 13 лева междинна покупка на касов бон. По думите му за 2018 година веригата възнамерява растеж на приходите от продажби от същия порядък както през 2017 – сред 9-10%.

Въпреки мощния растеж " Билла " остава третата по величина верига на дребно след " Лидл " и " Кауфланд " (виж таблицата). Миналата година растежът в стопанската система очевидно се е усетил от всички огромни търговци, защото приходите им порастват.

Със 120 обекта

През 2017 " Билла " отвори осем нови магазина, три от които в огромни търговски центрове в София. През тази година компанията към този момент отвори два супермаркета – един във Варна и един в столичния Bulgaria Mall. С това обектите й стават 120 в 37 града в страната (в столицата те са 47), и това я прави водач по брой магазини в България, означават от компанията.

Търговската верига е и с максимален брой супермаркети в столични молове. Компанията е показана в Serdika Center, Mall of Sofia, Park Center, Mega Mall и неотдавна – в Bulgaria Mall. Обектът в Bulgaria Mall е в непосредствена непосредственост до първия магазин " Билла " в страната – на столичния бул. " България ". Границата сред двата обекта е единствено бул. " Тодор Каблешков ". Тази непосредственост обаче, става известно, не опонира на концепцията на веригата. " Ние имаме и други сходни обекти, които са на къси дистанции едни от други – да вземем за пример на площад " Славейков " и на ул. " Славянска " в София, на ул. " Сан Стефано " и в подлеза на метрото близо до нея. Всички тези дестинации са задоволително привлекателни за нас ", разяснява преди време за " Капитал " Бойко Сачански.

За веригата работят повече от 4500 чиновници в страната. REWE International

През 2017 година посредством ритейл марката Billa REWE International AG (част от немската REWE Group) ръководи супермаркет бизнеса на REWE Group в 5 страни от Централна и Източна Европа (България, Русия, Словакия, Чехия и Украйна) от централата си във Винер Нойдорф в Австрия. Оборотът на тези пазари бележи растеж от 10.4% спрямо 2016 година Служителите в супермаркетите в петте страни са 21 315, оповестяват от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР