© Procter and Gamble Когато поех ръководната позиция в P&G

...
© Procter and Gamble Когато поех ръководната позиция в P&G
Коментари Харесай

"Довиждане "стар свят", здравей, "земя на възможностите"

© Procter and Gamble Когато поех управителната позиция в P&G Европа, непрекъснато чувах едно и също негативно изявление: " Европа е комплициран район " За P&G това означаваше комплицирани пазари, езици, правни системи, бизнес интервенции, култури, търговци на дребно и така нататък Второто ми наблюдаване беше, че съществена спънка за обединяването на хората е поколенческия разлом сред младите и одобрените. Оттогава одобрих за своя задача да възобновя доверието в P&G Европа посредством съдействие сред хората от другите генерации. С тази публикация насочвам предложение към водачите да трансформират разказа и да очертаят ново десетилетие позитивизъм, което да провокира второ възобновление на Европа.

Европа е красива
За мен Европа е огромна и красива. Континент със 750 милиона поданици, люлка на историята и културата, родното място на хуманизма, където е открита демокрацията и се развива актуален бизнес. Дом е и на повече от половината обекти от международното завещание на ЮНЕСКО. Европа е богата на всичко, за което човек би могъл да копнее. Европа обаче постоянно се възприема като комплициран район. Аз не го схващам по този начин. Като европейски бизнес водач работя със пристрастеност и отдаденост, с цел да трансформира настройките на хората в моята компания, с цел да се сътвори един по-силен бизнес, воден от горди и уверени жители. Сега приканвам всички ни да променим разказа за Европа като цяло.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Европейското благополучие, застрашено от объркването
Ако разгледате новините за Европа, те са преобладаващо негативни. Разгорещени диспути за застаряващото население, намаляващата динамичност, разногласия сред общности за тъждество, резистентност, миграция, еднаквост, Брекзит - всичко това кара Европа да наподобява като слаб състезател. А кулминационната точка е в разлома сред поколенията, при който младите и статуквото на пръв взор нямат допирни точки.

Аз твърдо оборвам тази концепция. Винаги " виждам чашата на половина цялостна ". Европа има значение - даже повече, в сравнение с допускаме. По отношение на Брутният вътрешен продукт европейската стопанска система е 2-ра по величина в света (18,7 трилиона щ.д. за 2018 г.), доста по-голяма от тази на Китай (13,6 трилиона щ.д. за 2018 г.), и догонва Съединени американски щати (20,5 трилиона щ.д. през 2018 г.). През 2019 година за първи път в историята в Европейски Съюз се реализират повече нововъведения, в сравнение с в Съединени американски щати. Отчитайки, че Съединени американски щати и Китай водят по научни разработки за изкуствения разсъдък, Европа влага 1,5 милиарда евро до 2020 година и получи челната позиция в тази област. Що се отнася до европейците, те имат позитивна настройка към Европа: през 2018 година 60% от жителите имат вяра, че участието в Европейски Съюз е нещо положително. Това е най-високата оценка от 1983 година насам.
Не споделям, че няма провокации. Но настоявам, че множеството от тях могат да бъдат решени посредством засилено партньорство. Това, което би трябвало да се промени, е разказът: От " Сложната, остаряла Европа " на " Красива и пращяща от сила Европа ".

Европа - на прохождащо дете, което има потребност от упътвания и поддръжка
В централата на P&G в Женева сме очевидци на продуктивно съдействие сред хора от повече от 60 страни, на възраст сред 16 и 66, че и повече години - освен това значително без спорове. Двигателите на това единение са уважението, общите полезности, които всички сме възприели (никой не се е родил с тях) и позитивизма. При Европейски Съюз ситуацията е сходно, единствено че в доста по-голям мащаб. Колкото и разлъчен да наподобява в този момент, това си остава най-големият кротичък план в историята на света. А публично-частните партньорства сред бизнеса, обществения бранш и гражданското общество разрешиха основаването на полезностите, на които се крепи нашата Европейска общественост през днешния ден. Чрез построяването на партньорства сред откритите институции и младежите, Европа скоро може още веднъж да се открои като красива опция за всички.

Възраждането е невероятно без младостта
Креативността, нововъведенията и предприемачеството значително се развиват от младите. Светът се промени с появяването на обществените мрежи, движени от младежите, а не от институции. Следващото потомство европейци ще употребяват тези онлайн мрежи, с цел да се чуе гласът им и по този начин да провокират промени. Вземете за образец придвижването " Петъци за бъдещето " (Friday for Future) или " Граждани на света " (Global Citizens). Младите вестители на измененията употребяват обществените мрежи, с цел да активизират връстниците си в огромни мащаби. Това значи, че не се нуждаят от институции, с цел да бъдат чути. Мисля, че би трябвало да създадем партньорства сред поколенията, с цел да се преодолеят съществуващите спорове. Затова не се опитвайте да ги спрете - предоставете им благоприятни условия и ще печелите дружно.

В P&G работата с младите за намиране на решения за бъдещето е наложителна. Имаме принцип, който назоваваме " Растеж от вътрешната страна ",защото имаме потребност от надарени младежи. С това обаче не се поставя точка на дебатите по света. Те се водят и в P&G: Дебатът за околната среда: Следващото потомство упорства за решения от днешните водачи за отбрана на планетата ни. Дебатът за приобщаването: Те са първото потомство, което значително слага под подозрение концепцията за нанагорнище на обществената стълбица посредством работа. Дебатът за метода към работата: Те упорстват бизнесът да сътвори нова стойност в цифровизирания свят.

Вярвам, че би трябвало да създадем крачка към младото потомство. И в предишното е имало протести на младите, само че който е желал да реализира триумф, е трябвало да премине през институциите. Новото потомство е друго. Те сътвориха средствата и имат увереността да основават свои лични действителности. С екипа ми намерихме способи за партньорство в границите на организацията - създадохме Младежки съвет - многолик орган от млади водачи под 30 години, с които се срещам постоянно, както и с моите бизнес водачи. Слушам ги - те ме съветват във връзка с технологиите, дигитализацията, многообразието и приобщаването и устойчивостта. Това ни оказва помощ да преодолеем разделянето сред поколенията и да ускорим растежа, само че по резистентен и виновен метод, защото идващото потомство изтласква границите на вероятното до краен лимит. Което е добре.

Преодолявайки пропастта сред поколенията, ще овластим Европа
Аз съм предприемач, а не психолог, само че имам вяра, че ключът към решаването на провокациите на Европа е да променим разказа и да преодолеем пропастта сред поколенията. Аз съм уверен европеец. Нека създадем нова ера на съдействие сред поколенията, с цел да превърнем Европа в най-хубавото място за живеене и работа за всички.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР