© Darren Staples Още по темата Alphabet стана най-големият купувач

...
© Darren Staples Още по темата Alphabet стана най-големият купувач
Коментари Харесай

Доналд Тръмп нареди проверка на американските пощи заради Amazon

© Darren Staples Още по тематиката
Alphabet стана най-големият покупател на възобновима сила в Съединени американски щати

Компанията майка на Гугъл задмина съперниците си от Amazon и Apple
10 апр 2018
От преден опит към преден удар

Премиерата на първата съветска доставка с дрон приключи безусловно пагубно
5 апр 2018
Защо администрацията на Доналд Тръмп реши да се прицели в Amazon

Компанията има някои противоречиви практики за заплащане на налози на равнище щат
2 апр 2018 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е наредил публично следствие в американските пощи поради подозрения по отношение на работата на службата с Amazon, написа Financial Times. Тръмп, който атакува Amazon през март, като сложи под подозрение обстоятелството, че софтуерната компания употребява американските пощи за голям брой доставки, само че все пак пощите работят на голяма загуба, ще сформира екип, воден от финансовия министър Стивън Мнучин.

Според заповедта на президента задачата на следствието е да се ревизира " цените на доставките и ролята на пощата на пазара ". В заповедта също по този начин се споделя, че американските пощи са по пътя на финансовия колапс и " би трябвало да бъдат преструктурирани, с цел да не се постанова да бъдат спасявани с пари на данъкоплатците ".

Вашингтон против тех колосите

Въпреки че е известна като една от най-високотехнологичните компании в света, Amazon разчита на към 230 хиляди чиновници в американските пощи, които да доставят част от пратките на колоса. Според някои работата на пощата с Amazon е довела до нарастване в приходите на държавното звено, само че все пак тя продължава да работи на загуба към този момент 11 години подред. За 2017 година загубата е 2.7 милиарда $.

Заповедта на Тръмп също по този начин идва в миг, в който Вашингтон е насочил вниманието си към въздействието на софтуерните компании в обществото и стопанската система. През предходната седмица Марк Зукърбърг, изпълнителният шеф на Фейсбук, беше разпитван два следващи дни пред разнообразни комитети на Конгреса.

Тръмп намерено подлага на критика Amazon и създателя на компанията Джеф Безос, който е и притежател на вестника Washington Post, един от най-острите критици на президента в американската преса. По-рано през април Тръмп разяснява в Twitter, че Amazon коства на американския поданик големи суми пари, като употребява пощата за " момче за доставки ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР