© Анелия Николова Още по темата НФСБ остава в управлението,

...
© Анелия Николова Още по темата НФСБ остава в управлението,
Коментари Харесай

Управляващите: "Коалицията е стабилна и вървим напред"

© Анелия Николова Още по тематиката
НФСБ остава в ръководството, само че при избрани условия

Партията на Симеонов изиска Волен Сидеров да не е едноличен водач на групата на патриотите в Народното събрание
3 сеп 2018
Партията на Валери Симеонов остава в ръководството, само че при избрани условия
3 сеп 2018
НФСБ ще гласоподава срещу промяната на тримата министри

От партията на Валери Симеонов се оповестиха против " едноличния жанр на ръководство на Борисов " с декларация
2 сеп 2018
Борисов: Имам искания и към други министри

Управляващите ще разискват рокадите в кабинета на съдружен съвет в понеделник
1 сеп 2018
Трима министри подадоха оставки поради злополуката в Своге (обновена)

Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски се отдръпват по искане на Бойко Борисов, като " по този начин поемат политическата отговорност "
31 авг 2018 Управляващата коалиция няма да се разпада, а оставките на тримата министри - на районното развиване Николай Нанков, на превоза Ивайло Московски и на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев, които бяха подадени поради нещастието с злополуката край Своге, ще бъдат обсъждани на идващия съдружен съвет, който ще се организира идващия понеделник. Това стана ясно от изказванията на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачите на " Обединените патриоти " Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров след траялата близо четири часа среща при премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Поводът за събирането на съдружния съвет беше недоволството на Валери Симеонов от метода, по който беше взето решението за оставките на тримата министри - без сътрудниците от " Обединени патриоти " да бъдат авансово известени. В тях с изключение на, че министър председателят беше упрекнат в " еднолично ръководство ", от НФСБ обявиха и, че няма да поддържат промените в кабинета в пленарната зала.

Умиротворените патриоти

" Ние преди три години се събрахме, с цел да не допуснем Движение за права и свободи във властта. Може да имаме разлики и остарели разправии, само че не сме простаците, които ще върнат Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи във властта ", сподели Каракачанов по време на брифинга след срещата. Той се появи на съвещанието със синя каска, а фотографията, на която позираше с нея, беше пусната във фейсбук профила на шефа на държавния пресцентър Севдалина Арнаудова. " Неслучайно през днешния ден се появих със синя каска. Тя беше знак за умиротворението, което е належащо на страната в името на държавността и в името на България ", сподели Каракачанов. Той успокои Българска социалистическа партия, че " парламентарната сесия във вторник ще бъде открита, че обединението е постоянна и ръководещите вървят напред ".

Волен Сидеров, който на влизане в Министерски съвет изиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и увери, че ръководещите могат и без него, след срещата също изглеждаше " умиротворен ". " Най-важното, което през днешния ден трябваше да решим, беше дали да продължим ръководството или да се разпръснем и да отидем към избори, което значи да се хвърли страната в безпорядък и неопределеност. Тежко е това, което през днешния ден вземаме като решение, тъй като би трябвало да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Вие всички бяхте очевидци на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното - да останем в ръководството, с цел да не хвърляме странат в безпорядък, или да се разтурим и да не знаем какво следва. Решихме, че второто е по-вредно за страната ", сподели Сидеров.

Процедурата по оставките не е стартирана

Цветан Цветанов съобщи, че съдружното съглашение се съблюдава. Той изясни, че с изключение на министър председател Бойко Борисов е и водач на ГЕРБ и в качеството си на подобен е приел оставките на тримата министри. Той изясни, че съгласно съдружното съглашение сътрудниците би трябвало да се уведомят за измененията в кабинета едвам откакто има стартирана процедура в Народното събрание. " Към сегашния миг има единствено подадени оставки, няма решение и стартирана процедура в Народното събрание. ", сподели Цветанов. Той посочи, че идващия понеделник съдружните сътрудници ще приказват персонално за всяка една от подадените оставки. " Ние нямаме разнообразни отзиви по отношение на осъществяването на четири годишната управническа стратегия ", съобщи Цветанов. С идната есенна сесия на Народното събрание и подготовката за новия бюджет той изясни наличието на финансовия министър Владислав Горанов на съвещанието на съдружния съвет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР