© Надежда Чипева Услугата за споделена мобилност Spark обяви, че

...
© Надежда Чипева Услугата за споделена мобилност Spark обяви, че
Коментари Харесай

Организирани атаки над коли на Spark в София

© Надежда Чипева Услугата за споделена подвижност Spark разгласи, че през последните няколко дни петнадесет от колите й в София са били изпочупени във вандалски офанзиви. Щетите още се пресмятат, а пропуснатите изгоди от неизползването на колите също ще са обилни.

От събота до момента е имало многократни опити за обири посредством чупене на стъклата и взимане на ключовете в жабките. Един от колите е бил подкаран и съзнателно ударен. Само за последното денонощие са били регистирани офанзиви над седем електромибила. Засегнати са коли от всички предлагани модели от компанията - от Volkswagen e-Up, през Nissan Leaf до BMW i3 и Hyundai Kona и ioniq. Организираните прояви са в най-различни квартали и региони - Иван Вазов, Красно село, Манастирски ливади и други

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От Spark оповестиха, че това не е първият сходен случай до момента. " За повторно откогато услугата Spark оперира в България сме изправени пред сходен проблем. Предишният случай беше преди година и тогава взехме решението да не повдигаме обществено тематиката, тъй като вярвахме, че сходни проблеми, даже и от толкоз извънредно естество, са краткотрайни и подлежащи на бърза промяна. В момента даването на гласност е неотложно, тъй като явно става въпрос за добре квалифицирано и проведено закононарушение, в огромен мащаб, който би могъл да докара до неспособност за по-нататъшно даване на услугата за българските ни клиенти ", оповестиха от компанията.

Компанията разгласи, че оказва цялостно подпомагане на полицията и към този момент тече следствие на случаите, и прикани десетките й хиляди консуматори да алармират, в случай че виждат подозрително държания към колите й. В момента компанията има 231 електрическия автомобил в автопарка си, и до края на годината броят им би трябвало да доближи 300. През тази година тя разшири зоните и предлаганите модели - бяха добавени и премиум коли като BMW i3 и Hyundai ioniq. Потребителите на Spark към този момент са над 50 000 души, а колите в платформата са основна част от всички електрически автомобили по българските пътища. Неотдавна услугата дебютира и в Букурещ. " Spark e литовско-българска смесена компания, която оперира в няколко страни в Европа, само че на никое място до момента не сме се натъквали на такова надменно посягане против собствеността ", обявиха от сдружението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР