© Надежда Чипева Още по темата Договорите за поддръжка на

...
© Надежда Чипева Още по темата Договорите за поддръжка на
Коментари Харесай

Пътната агенция обяви търгове за ремонти за 44 млн. лв.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Договорите за поддръжка на пътищата от следващата година ще са по нова методика
от Дневник,31 окт 2017
Строителното министерство изиска да стартира построяването на тол системата макар жалбите
от Дневник,27 окт 2017
Търгът за тол-системата е обжалван от два от отхвърлените претенденти

Регионалното министерство ще желае авансово осъществяване на контракта със спечелилия Kapsch
20 окт 2017
Трети опит за търг най-дългия и безценен тунел - " Железница "

Поръчката на пътната организация още веднъж е с планирана стойност от 250 млн. лева, а предложения се одобряват до 27 ноември
19 окт 2017
Тол-системата поевтиня с 50 млн. лева от ниската цена на австрийската Kapsch

Почти сигурният победител в държавната поръчка е компания с европейски опит и евтина оферта, въпреки надпреварата да беше проведено зле
4 окт 2017
Втори провал на търга за строителство на най-дългия и безценен тунел

Поръчката за " Железница " на автомагистрала " Струма " е спряна поради дребни, само че противозаконни корекции в критериите към претендентите
2 окт 2017 Проектите ще се финансират по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година
Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи социална поръчка на обща стойност над 44 млн. лева Рехабилитацията е на 65.5 км третокласни пътища в Южна България. Проектите ще се финансират по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година Обособени са три позиции, като претендентите могат да подават офертите си до 4 януари 2018 година в това число. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 15 месеца.

Ще бъдат главно ремонтирани 27 км от пътя Смолян – Стойките - Широка лъка, 26 км от пътя Кърджали – Мост – Манастир и над 12 км от пътя за Мелник. За първата права, която е лот 24, Смолян – Широка лъка, индикативната стойност е близо 23.3 млн. лева По лот 25 – пътя за Мелник, прогнозната цена е 7.369 млн. лева За правата от Кърджали до Манастир, лот 26, индикативната стойност е малко над 13.7 млн. лева Цените са без Данък добавена стойност.

Рехабилитацията на 12 км от кръстовището на първокласния път I-1 до град Мелник, която е включена в лот 25, планува ремонт на три моста и създаване на ново оборудване на мястото на съществуващия мост над река Мелнишка в правата Лозеница – Мелник.

Третокласният път в Кърджали е съществена пътна връзка в региона. Отсечката, която ще бъде рехабилитирана, обезпечава достъп на жителите на Седловина, Жинзифово, Чифлик, Мост до регионалния град, показват от АПИ.

Със средства по " Региони в напредък " 2014 - 2020 година ще бъдат главно ремонтирани и 63 км от третокласния път Смолян – Кричим. Ремонтът на 36 километра от пътя е включен в лот 22 и лот 23 по програмата. Обществената поръчка за избор на реализатори е стартирана през юли 2017 година и сега тръжната комисия преглежда постъпилите предложения, се споделя още в известието на организацията.

Жалба след тъжба

Това е втора порция поправки в Южна България, за които АПИ пуска пари тази година по програмата. Първата такава обаче беше спряна от тъжби и крайният период за предложения беше продължен от средата на септември до края на октомври.

Същото се случи и през 2016 година, когато бяха оповестени търгове по " Региони в напредък " за над 180 млн. лева, само че възлагането им и надлежно строителството се забави поради интензивно обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията. Подобна беше и обстановката в търга за близо 10-километровата права на автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и Боаза.

Причината за всеобщите тъжби и доста по-голямата конкуренция в бранша на пътното строителство е негласното раздробяване на картела на огромните строители, който години наред доминираше поръчките.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР