© Marcelo Del Pozo Още по темата След половин година:

...
© Marcelo Del Pozo Още по темата След половин година:
Коментари Харесай

Космическото звено на Airbus намалява разходите до края на годината

© Marcelo Del Pozo Още по тематиката
След половин година: Френски самолетни елементи за Airbus от Пловдив

Latecoere ще влага в българския си цех 15 млн. евро за три години
27 сеп 2017
Съединени американски щати ще наложат спомагателни вносни мита на канадската Bombardier

Мерките на Вашингтон заплашват хиляди работни места в авиационото произвеждане на Канада и Англия
27 сеп 2017 Отбранителното и галактическото звено на Airbus – Airbus Defence and Space, е спряло финансовите си инвестиции и е помолило чиновниците си да вземат фрапантни ограничения за понижаване на разноските, написа Reuters. Причината за това е, че компанията няма да доближи финансовите си цели през 2017 година с няколко милиона евро. " Рискуваме да пропуснем финансовите си цели с милиони евро, по тази причина би трябвало да създадем нещо необикновено дружно ", е споделил финансовият шеф на звеното Джулиън Уайтхед на вътрешно заседание.

Цялата група на Airbus чака финансовият поток за 2017 година да бъде на същите равнища като миналата година. Тя обаче не дава информация за финансовите цели на обособените си звена. Заради неравномерните равнища на представянето на галактическите стратегии в доста случаи Defence and Space звеното не съумява да доближи заложените цели.

Airbus Defence and Space към този момент предизвести, че няма задоволително заделени пари поради осъществяването на военната стратегия A400M. Сега звеното възнамерява и да направи обособен екип, който да реши проблемите и да усъвършенства обстановката за малко време. Повечето стратегии на Airbus са с краен период 1 януари 2018 година

Спад в акциите

Акциите на компанията спаднаха с 1.6% в края на предходната седмица след отрицателните вести. Преди това те бяха на най-високото си равнище в историята. От началото на 2017 година цената на акциите се е вдигнала с 30%, главно поради ускореното търсене на пътнически самолети. Акциите на Boeing, главния съперник на Airbus, са се вдигнали с 64% от началото на годината.

" В момента сме в обичайна конкуренция в края на годината ", разяснява представител на Airbus. " Много е значимо да подсещаме на чиновниците си по това време от годината, че би трябвало да достигнем финансовите си цели за годината. Опитваме се да понижим разноските си, което е общоприета процедура в последното тримесечие. Няма изключение и за Airbus Defence and Space. "

Друг източник на Reuters, непосредствен до протичащото се в компанията, разяснява, че няма нищо извънредно в езика, употребен от мениджърите на огромните компании, поради наближаващия завършек на годината. В средата на седмицата обаче от Airbus подсетиха на европейските държавни управления, че забавянето на програмата A400M ще продължи да се отразява осезаемо върху резултатите на компанията през 2017 и 2018 година

Още проблеми

На групово равнище равнищата на наличния кеш и облагата срещат и други проблеми, главно поради забавянето на доставките на пътническите самолети А320neo, които са подбудени от своя страна от забавяния в доставката на мотори от американската компания Pratt & Whitney. Това пък води и до забавяния в заплащанията на самолетните компании, които работят с разместени графици. Досега водачите на фирмите трябваше да са минали няколко курса за работа с новите самолети.

Към края на юни Аirbus разполагаше със 7.9 милиарда евро свободен капитал, до момента в който в края на 2016 година тази сума беше 11.1 милиарда евро. Airbus Defence and Space също по този начин възнамерява да понижи разноските си посредством прекосяване към по-голям брой цифрови услуги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР