© Красимир Юскеселиев Посланията на Роджър Уотърс са несправедливо опасни,

...
© Красимир Юскеселиев Посланията на Роджър Уотърс са несправедливо опасни,
Коментари Харесай

Мнения Daily - Путин не е сравним с десните опоненти на левичаря Уотърс

© Красимир Юскеселиев Посланията на Роджър Уотърс са незаслужено рискови, когато са изречени в София. Още по тематиката
Мнения Daily - Защо социалистите ненавиждат " телефонистите "

И още: Истинското пазарно съществуване на културата предстои; Няма народна власт без медийна независимост
3 май 2018
Мнения Daily - Каква е разликата сред лотариите и телефонните измамници

И още: Кашата сред обществено и персонално е белег на българската политика; Европейските полезности не са " концерт по избор "
2 май 2018 Тъмната страна на Луната

Путин не е съпоставим с десните съперници на левичаря Уотърс

От коментар на политолога Огнян Минчев в неговия фейсбук-профил

Много бих желал Роджър Уотърс да научи истината за съветското наличие в страната, в чиято столица - в зала " Армеец " - той произнесе къса тирада без да е информиран за подтекста, в който изпраща своите думи. Бих желал той да научи всичко значимо по тази тематика СЛЕД 1989 година - не преди този момент. Бих желал да знае за съветския газов монопол, вследствие на който България към този момент три десетилетия заплаща 40 на 100 по-високи цени за газ от останалите европейци. Да научи за това, че съветските енергийни олигарси корумпират цялата държавна подчиненост в София с цел да не разрешат в продължение на десетилетия построяването на интерконектори за различни доставки на газ.

Бих желал Уотърс да знае, че съветската олигархия управлява българската енергетика и българската политика благодарение на българската олигархия - на тези, които слугуваха на руската империя в продължение на половин век, а през днешния ден не престават да й слугуват. Роджър е левичар - съперник на НАТО, който би трябвало да знае, че с рушвети, закани и шпионаж Кремъл предотвратява в продължение на десетилетия обновлението и превъоръжаването на българската войска. Затова през днешния ден, когато глава надигат всички тези от Fletcher memorial home for tyrants and kings, България остава обезоръжена и демобилизирана от вътре, от позицията на тези, които българите избират с цел да ги ръководят и пазят. Искам Роджър да получи определена китка от пропагандните парчета ненавист на съветската пета колона в България, ориентирани против Европа, против свободата, против правото на българите да се самоопределят, а не да бъдат част от " естествената сфера на въздействие " на Русия.

Роджър е част от това потомство на Запад, което построи себе си като антитеза на статуквото, което съставлява западният свят след Втората международна война. Това потомство постоянно стигаше до неуместни позиции, опонирайки на системата, в която живееше. Те издигаха лозунга " По-добре червени, в сравнение с мъртви ", без да знаят, че едното не пречи на другото - двете вървят добре ръка за ръка. Уотърс бе един от малцината, които разбираха, че в Москва на власт не е " положителната опция ", а една робия, която те приравняваха към личните си врагове на Запад. Но тази робия не можеше да бъде приравнена. Нито Никсън, нито Тачър, нито Рейгън, които бяха съперниците на левите, нямаха отговорността за потискането на свободата, което практикуваха в Кремъл.

Днес Уотърс се пробва още веднъж да постави знаци за тъждество. Но Путин не е съпоставим с десните съперници на Роджър, даже с Тръмп. Вчерашният ден в Москва даде нови доказателства за това. Роджър Уотърс би трябвало да научи, че ние живеем на ръба на Европа, на ръба на бездната. И гледаме в бездната всекидневно, бутани в нея от личната ни алчна олигархия. Долу ни чакат, разтворили ненаситна паст, мераклиите за новоимперска популярност - от Изток и от Юг. Затова думите на Уотърс, изречени в Лондон са релативно безвредни. И незаслужено рискови, когато са изречени в София. Надявам се, че той ще научи това.

---------- Мощна безалтернативна власт трансформира по-малкия си сътрудник в културно-масовик.

Политическа патерица

Патриотите са новият " Отечествен фронт "

От коментар на проф. Ивайло Дичев за " Дойче Веле "

Фотограф: Дневник
Има аналогия сред " Обединените патриоти " и Отечествения фронт и тя не е единствено в предходното име на националистите ( " Патриотичен фронт " ), а основно в отечественофронтовските тематики, с които се занимават - изкореняването на отрицателни феномени като
хазарта и шума в нощните заведения би паснало прелестно на Отечествен фронт. Също както възпитанието на младежта, която следва да основава здрави социалистически фамилии и да ражда деца (за да извърши димографската заръка на Георги Димитров да станем 10 милиона до края на века). Тук, несъмнено, влизат още военното образование, националните чевермета, стоенето спокойно пред бронзови герои, събирането на пари за едни или други мероприятия, битката против (в сегашен вид: " за " ) тютюнопушенето.

По-малко политика, повече Отечествен фронт

Няма нищо неприятно в сходни занимания (като изключим безотговорния лобизъм за връщането на дима). Работата е там, че те по определение имат " общонародна " устременост и не е напълно ясно за какво с тях се занимава политическа групировка, а не да вземем за пример придвижване, неправителствена организация, православната черква. Младежта би трябвало да възпитаваме всички, не обособени партии, нали по този начин? Против повдигането на звук от 2 до 4 би трябвало да е всеки учтив човек, до момента в който гласуването на държавния бюджет да вземем за пример по определение разделя хората съгласно вижданията им за развиването на страната.

Когато стане дума за съответни политически позиции, националпопулистите са необичайно тихи, да не кажа консенсусни. Не се откроиха с особени позиции по въвеждането на еврото, новата конструкция на Европейски Съюз или пък многострадалната правосъдна промяна. Затова пък запомнихме пламенната отбрана на турското иго в учебниците и още по-пламенната борба против Истанбулската спогодба. Вярно, че в последно време Волен Сидеров излезе отвън жанра на морално-етичните тематики, обявявайки Крим за съветски, само че това се оказа персонално мнение и някак още веднъж мина по линия на патриотичното образование на младежта. Най-странното е, че тази роля на младши сътрудник и сянка на ГЕРБ към този момент не води до спад на доверието. Очевидно хората имат потребност тъкмо от това - по-малко политика, повече Отечествен фронт.

Виждате паралела - мощна безалтернативна власт, която трансформира по-малкия си сътрудник в културно-масовик.

------------ Премиерът, прочут кучкар, по предписание селектира пудели за политически поддръжници.

Атлантически безредици

Защо Марешки симулира излизане от НАТО

От коментар на Емилия Милчева за " Клуб Z "

Фотограф: Анелия Николова
Тоя номер с референдумите към този момент се изтърка, а на Веселин Марешки му се играе на политика. И Христо Ковачки искаше, но не повтори - остана си с групата на Български либерален център в 43-ия парламент. Не е ли по-добре предприемачите да си играят на футболни тимове в свободното време?

Шегички, сподели президентът Радев в коментар за предлагането на Марешки - референдум за излизане от НАТО. Защо по този начин прави варненският необут - сигурно не брачната половинка му рускиня е повлияла. Дори Волен Сидеров към този момент не приказва, че присъединяване в НАТО е огромна машинация и България може да поддържа неутралитет, а политкоректното отпреди десетина дни - няма потребност да излизаме от Европейски Съюз и НАТО, те сами ще се разпаднат.

Властта опитоми Сидеров, който в първия кабинет на ГЕРБ Яне Янев назова " пудел на Борисов ". Премиерът, прочут кучкар, по предписание селектира пудели за политически поддръжници (явни или тайни). Освен това постоянно може без един пудел, тъй като в близост тичат и другарски махат с опашки други. А през февруари герберът Делян Добрев позволи, че " Атака " може да бъде сменена с " Воля ", по този начин и по този начин били със подобен брой депутати, та се наложи Цветан Цветанов да лови бримките по съдружната плетка.

Ето три съображения за какво самодейността на Марешки и " Воля " е куха черупка. И един гвоздей.

1. Позициониране в патриотично-националистически-популисткия бранд. Проблемът е, че на тоя клон станаха доста... врабци.

2. Борба за рейтинг и гласоподаватели поради изборите следващата година (през май европейски - а евентуално и предварителни парламентарни, и наесен местни). Референдум за излизане от НАТО няма да вдигне изключително котировките на " Воля ". Но даже и да не влезе в идващ парламент, партията на Марешки съумя да се снабди с двама членове в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), единият взет на концесия от партията на Ковачки. До края на 44-ото Народно събрание, по всяко време той, политическото формирование на Марешки може да се снабди с още няколко кресла (има и член на ЦИК от м.г.).

3. Предложение за излизане от боен блок в интервал на неустойчивост и нестихващи спорове в света е неприятна концепция. Не тъй като министър председателят Борисов не стопира да изяснява по какъв начин надали не на следващия ден ще избухне Гоооолямата война - хората са уплашени от прекомерно доста закани и поддържат стабилността, обезпечена и от участието в Алианса.
А в този момент прочетете това:

- Използване на взаимни формирования, учения и инфраструктура на НАТО за увеличение военните благоприятни условия на Българската войска и подсилване ролята на НАТО като главен външен поръчител за сигурността на България;
- Укрепване и задълбочаване на стратегическото партньорство сред България и Съединените щати във всички области;
- Развитие на устойчиви двустранни и многостранни връзки на Балканите посредством провеждането на предвидима, открита и виновна външна политика на съдействие и добросъседство, с водеща роля на страните членки на Европейски Съюз и НАТО;

От управническата стратегия на партия " Воля " е.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР