© Капитал След напускането на ЕС от Великобритания и предложените

...
© Капитал След напускането на ЕС от Великобритания и предложените
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

© Капитал След напускането на Европейски Съюз от Англия и препоръчаните нови европейски политики в региона на защитата, миграцията, защитата на границите, проучванията и цифровите технологии в евробюджета ще се отвори дупка от съвсем 20 милиарда евро. За да компенсира неналичието, Европейска комисия предлага най-сериозната смяна на европейските финанси в последните 20 години. Брюксел планува орязване на остарели стратегии, които се смятат за свещени крави, като Общата селскостопанска политика, въвеждане на нови цели, които изискват пари, и не последно място опция за наказания в региона на върховенството на закона. Всички промени директно засягат и България, която заплаща вноска в общия бюджет и получава от безплатното финансиране.

Една година остава до влизането в действие на тол-системата в България. Поне подобен е срокът, заложен в извоюваната от австрийската Kapsh поръчка. И все пак никой - нито страната, нито изпълнителят - към момента не знае какъв брой от пътищата ще обхване тя. В заданието се говореше за 16 хиляди км - което е над две трети от всички пътища в страната. Очевидно е, че това е неуместно огромно число и даже изпълнителят дискретно го намекваше няколко пъти. За задачата уроците от Словения, която преди малко вкара този модел на таксуване на пътищата, може да са потребни за България.

Може да прозвучи необичайно, само че преобладаващата галактическа мощ Съединени американски щати сега е неспособна да изпраща в орбита свои астронавти. И това е по този начин към този момент седма година. Причината: на 8 юли 2011 година е осъществено последното изстрелване на совалката " Атлантис ". То поставя точка на програмата Space Shuttle и слага " на трупчета " американските пилотирани галактически полети за неустановен интервал от време. Така целият транспорт на хора до Международната галактическа станция на процедура е монополизиран от Русия и нейните апарати " Союз ". През идващите няколко месеца обаче тази взаимозависимост най-сетне може да завърши с помощта на набиращата сили частна галактическа промишленост и най-много на корпорациятa SpaceX на милиардера Илън Мъск.

България е изборът на един от водещите преработватели на зърно в света за най-мащабната му инвестиция сега. Проектът на американската Archer Daniels Midland Company (ADM) за 200 млн. лева ще усили доста потенциала на завода ѝ в Разград " Амилум България " и ще добави нов артикул към производството до две години. Освен директните резултати за компанията като вътрешни синергии и по-големи обороти построяването на спомагателни мощности се чака да подтиква и производството на царевица в страната, защото предприятието е най-големият индивидуален консуматор на суровината.

Във фейсбук групата Solo Women Travel Tribe (или " Племето на дамите, които пътуват сами " ) повече от 21 000 участнички разискват закономерностите на независимите пътешествия по света и се поддържат взаимно. Въпреки това въпросът " Какво мислите за избора на дами да пътуват сами на стоп " провокира вълна от крайни отзиви. Докато някои пишат " Това е извънредно рисково, в никакъв случай не си и помисляйте да го вършиме! " с основни букви и цялостен ред удивителни, други описват, че са обиколили десетки страни на стоп, и приканват за повече доверие сред хората.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР