© Капитал Добрите намерения са хубаво нещо, но те нямат

...
© Капитал Добрите намерения са хубаво нещо, но те нямат
Коментари Харесай

Лекторите на The Future of Retail: Йоана Цонева

© Капитал Добрите планове са хубаво нещо, само че те нямат никаква стойност без слагането на действителни и измерими цели и изминаването на пътя за тяхното реализиране. Такава е философията на световния бранд IKEA за запазване и предпазване на естествените запаси и устойчивото развиване, а съответните цели, които си е сложила компанията, са в действителност огромни. Ето част от тях. Първо, до 2030 година дизайнът на всички артикули би трябвало да бъде изпълнен съгласно правилата на кръговата стопанска система, т.е. да бъдат основани с възобновими и рециклирани материали. Второ, отпечатъкът, който производството всеки артикул оставя върху климата, би трябвало да бъде сведен приблизително със 70%. Трето, при доставката до дома би трябвало да бъдат реализирани нулеви излъчвания. Четвърто, гамата слънчеви решения за семействата би трябвало да се разшири доста.

" Визията на IKEA е да създадем всеки ден по-добър за хората. Това значи да спомогнем за построяването на един свят, в който се отнасяме отговорно към тях и естествените запаси. Като сътворяваме артикули в сходство с правилата на демократичния дизайн, ние на процедура ставаме част от решаването на някои от проблемите ", изяснява маркетинг мениджърът на IKEA в България, Йоана Цонева.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Тя има над 17 години професионален опит в областта на маркетинга и се причислява към екипа на IKEA през 2012 година, малко след стъпването на компанията на българския пазар. Цонева е буен последовател на трансформирането на бизнеса към кръговата стопанска система и осъществя на локално равнище визията на IKEA за основаване на по-добър живот посредством модели на устойчиви партньорства в интерес на обществото и околната среда.
На конференцията The Future of Retail, която през 2019 година ще подчертава върху тематиката за навлизането на ритейла във фаза на стабилно и екологично развиване, маркетинг мениджърът ще показа повече за световната тактика и положителните практики на марката, както и за първите стъпки на трансформацията на локалния пазар.

" Устойчивото развиване е както отговорност, по този начин и опция за разрастване на нов бизнес капацитет. Например да погледнеш отпадъка като запас за нов артикул може да се окаже конкурентно преимущество ", споделя Цонева. По думите й в осъществяването на своите цели компанията сътрудничи с локални и интернационалните организации за одобряване на виновната приложимост на запаси и въвеждане на нови практики. Повече за тях чуйте на конференцията The Future of Retail, която ще се организира на 5 ноември в Sofia Event Center.The Future of Retail е новото име на форума Retail in Detail на вестник " Капитал " и списание " Регал ". За своето четиринадесетгодишно битие той се утвърди като най-значимата платформа, която поддържа екосистемата на ритейл бранша в България.

Повече информация за лекторите и програмата можете да видите на уеб страницата на събитието и във фейсбук. Възползвайте се от цената за ранна регистрация до 21 октомври.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР