© Dado Ruvic Още по темата Криптовалутите притесняват австралийската централна

...
© Dado Ruvic Още по темата Криптовалутите притесняват австралийската централна
Коментари Харесай

CME започва търговия с фючърси върху bitcoin

© Dado Ruvic Още по тематиката
Криптовалутите тормозят австралийската централна банка

Американски хедж фонд залага на bitcoin като опит
31 окт 2017
Българската Trading 212 навлиза сполучливо в търговията с криптовалути

Цената на Bitcoin доближи нов връх
30 окт 2017
Bitcoin обществото чака отделянето на нова валута

Bitcoin Gold към момента не се търгува на огромните тържища, само че слага въпроси
26 окт 2017
Финтек компании отварят сметки и в български банки

Банките във Англия всеобщо отхвърлят да работят с компании, свързани с криптовалути
23 окт 2017 Най-големият международен оператор на търговия с фючърси CME Group разгласи във вторник желанията си да пусне bitcoin фючърси през последното тримесечие на годината, написа CNBC. Въпреки че това решение ще би трябвало да бъде утвърдено от регулаторните органи, цената на bitcoin се изстреля и доближи нов връх. Към момента цената на криптовалутата е 6546 $ за единица, което е нов исторически връх.

" Предвид растящия интерес от страна на нашите клиенти към криптовалутните пазари, взехме решение да пуснем измежду услугите си bitcoin фючърси ", сподели в изказване Тери Дъфи, президент и изпълнителен шеф на CME Group. Пред CNBC той добави, че е убеден в решението на CME, както и в регулаторното утвърждение от страна на американските управляващи. " Работим доста добре с регулатора. Те схващат за какво ние вършим това и схващат доста добре нашия модел на работа. "

Решението на оператора е следващият знак, че огромните институции към този момент избират да се приспособяват към възходящата мода за търговия с криптовалути, в сравнение с да се борят. За момента цифровата валута не е листната на нито една огромна обичайната борса. Една от огромните аргументи за това е волатилността на bitcoin, която стартира годината на равнище от под 1000 $ за монета, а едвам преди два месеца се търгуваше за малко над 2000 $.

Договорите за bitcoin фючърси ще бъдат основани върху Bitcoin Reference Rate (BRR), която CME пусна през ноември предходната година. Дневната цена за съпоставяне ще бъде взимана всеки ден в 16.00 следобяд Лондонско време.

Още една стъпка за bitcoin

Най-масовата криптовалута, която беше основана преди по-малко от 10 години, продължава да върви напред към приемането си от необятната общност и финансовия бранш. Въпреки че доста вложители, банкери и външни наблюдаващи са скептични главно поради неустойчивостта на криповалутата и опцията от огромно пукане на балона, все по-голяма част от тях считат, че криптовалутите имат огромни преимущества поради технологията блокчейн, като по-бързи и сигурни транзакции.

Според Том Лий от Fundstrat, bitcoin може да доближи цена от 20 хиляди $ до 2022 година Въпреки че това звучи като внушителна сума, неговите прогнози могат да бъдат поставени даже в графата " консервативни ". Според някои оптимисти, с сходни вести и темпове на напредък, bitcoin може да доближи равнище от 8 или даже 10 хиляди $ за една монета до края на тази година. По-скептичните гласове показват, че bitcoin ще претърпи промяна на цената, тъй като огромна част от нея се държи от чист възторг, без действително покритие от пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР