© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Цялата власт е мобилизирана срещу гражданите на

...
© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Цялата власт е мобилизирана срещу гражданите на
Коментари Харесай

Мнения Daily - Защо властта ни обяви истинска, безжалостна война

© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Цялата власт е мобилизирана против жителите на Републиката. Още по тематиката
Мнения Daily - Фрийк шоуто от дълго време е част от властта

И още: Германия няма да се пазари за полезностите си; Европейски Съюз е изправен пред все по-турбулентна глобализация
12 дек 2017
Мнения Daily - Мюсюлманите не са " автомати на Корана "

И още: Става дума за нещо друго от " фашизъм " ; В публичен интерес е да се знае с кого спи президентът; В България се живее по-добре? Не и с помощта на властта
11 дек 2017 Репресии

Защо властта ни разгласи същинска, безжалостна война

От коментар на политолога Евгений Дайнов за " Клуб Z "

Оказахме се във война, в която вземат участие всички родове войски, т.е. всички клонове на властта, както забележими, по този начин и подмолни. Цялата власт е мобилизирана против жителите на Републиката, против техните права, свободи и демократични отбрани от произвол.

Тази война има характера на " блицкриг " – има за цел тотална победа (т.е. тотално заличаване на даже и загатна за демокрация) в къси периоди, т.е. преди или към старта на прословутото " Председателство ". Към момента на настаняване на скъпите посетители в хотел " Маринела ": Пирин би трябвало да е подарен; медиите – затапени; жителите – подслушвани, задържани и контролирани; бизнесмените (т.е. тези, които не са мутри) – с надянати намордници; гражданските организации и демократичните партии – разобличени като врагове на страната и въдворени където би трябвало.

За броени седмици властта се пробва да реализира в България това, което Путин в Русия построи за години. Защо е това бързане? Защо властта ни разгласи война – същинска, безжалостна, в която към този момент има действителни жертви – тъкмо в този момент?

Властта през днешния ден – това са хора обикновени, алчни и невежи; техният военен план е транспарантен като тези пирински потоци, които подлежат на скорошно заличаване. И той е издигнат по следната обикновена логичност:

Първо, европейците са възпитани и няма да желаят да ни скапват кефа от " Председателството " с неуместни питания по отношение на народна власт и тирания.

Второ, даже и да се усетят какво става, та и да се загрижат, европейците нищо няма да създадат, тъй като са еврогейове – меки са им китките. А ние, корпулентните, сме едни такива здрави мъже с огромни юмруци.

И, трето, след половин година " Председателство " ние в България ще сме си укрепили диктатурата под носа на европейските посетители, а всички несъгласни ще са " където би трябвало " ; само че ще продължаваме да получаваме пари от еврогейовете, които пари ще продължаваме да си крадем.

Демокрациите – и демократите – доста ненавиждат войната. Затова постоянно в историята гледат да я избегнат, до момента в който в един миг не се окажат нападнати от врага, който е сметнал тяхното миролюбие за плашливост. Демокрацията – и демократите – едвам тогава, с последна принуда, си изоставят делата и се задействат за опозиция на нападналия ги съперник. В последна сметка демокрацията – и демократите – въпреки забъркани във война, без да са я желали, постоянно побеждават.

Намираме се в сериозната фаза на война, която не сме желали. Нашият съперник – властта във всичките й форми – е нечовечен, лицемерен и безсърдечен, защото е приел нашето положително образование за плашливост. Щом сме във война, време е да я водим. За да стигнем в нейния край, колкото и надалеч да е той, до победа.

-----------
Ако има нещо позитивно от наглата корист с власт, това е, че абсурдът стана обществен и понятен.

КОНПИ в деяние

Как един държавен орган става оръжие против несъгласните

От коментар на Петя Владимирова за " Дневник "

Фотограф: ВЕЛКО АНГЕЛОВ
Чухме Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ). От ревюто на ръководителя й във вторник трябваше да разберем, че няма неправомерност в инспекцията на приватизационната договорка за " Каолин " отпреди 17 години, макар че законът позволява обзор не повече от 10 години обратно, тъй като комисията в действителност проверявала продажбата на " Каолин " през 2011 година, т.е. е в законово допустимия интервал, само че се е обърнала и към приватизацията, с цел да откри дали са законни парите, получени за " Каолин " от продажбата й през 2011 година...

Няма подобен филм - дано си послужа със стила на ръководителя Пламен Георгиев. На един от въпросите към него за възраженията на Прокопиев ръководителят отвърна ето по какъв начин: " Ами, като бях заместник-министър и ревизирах пандизите, 90 на 100 и от пандизчиите също твърдяха, че са почтени. " А на различен въпрос - за какво не участва на конференцията членът на комисията с особеното мнение, изясни напълно съществено: " Няма задоволително място на масата. " Но най-живописен за държавническия му нрав бе отговорът на забележката, че Агенцията за приватизация е оповестила договорката за " Каолин " за законосъобразна - чуйте го: " Ами какво друго да кажат, нали те са я сключили. " Значи са сключили противозаконна договорка, пък Бойко Борисов ги направил министри (Емил Караниколов - сега министър на икономиката).

Та, в случай че вляза в този жанр и причини: Да не помни ръководителят на КОНПИ, че са законни дейностите му! (Да, с изумителен най-после.) Неговият прочит на закона може да служи за наказателна сопа и гнет над всеки, който е неуместен - не на него, той е прислужникът реализатор - а на неговите повелители и протектори неуместен, вместо на законността. Никой закон не дава право (на комисията) да афишира за противозаконна договорка, за която никой способен орган, претрупан да се занимава с този въпрос, не е открил неправомерност. Каквито и решения на Конституционен съд да ни цитира ръководителят, законът е явен и е прегазен. За наставление. И тъй като е явен законът, до момента не е имало проучване от КОНПИ на приватизационна договорка, и то отпреди 17 години. За пръв път подхващат толкоз явно противозаконен ход.

Ако има нещо позитивно като резултат от наглата корист с власт, то е, че " Капитал " и " Дневник " дружно с издателя не потеглиха да си спазарят на мрачно спокойствието, а осветиха безпощадно абсурда и го направиха обществен и понятен за по-широк кръг хора. Да научат по какъв начин е трансфорат в оръжие против несъгласните един държавен орган, претрупан с голяма репресивна власт и избран за самостоятелен. Оттук нататък няма кой да му има вяра. Но не му е и нужно. КОНПИ отпред с ръководителя си чака за добре свършената работа да ги преназначат накуп в готвения антикорупционен орган, планът за който на следващия ден влиза в Народното събрание. Напълно справедливо.

И това прави терора още по-жалък.

----------
Никой не е дал своя вот за удължение на живота на 15-те МиГ-а .

Обратен завой

Саботират бойната ни авиация

От коментар на някогашния дипломат в Русия Илиян Василев в неговия фейсбук профил

Фотограф: ВЕЛКО АНГЕЛОВ
Не единствено, че няма да ремонтират и поддържат бойната ни авиация от МиГ-29, само че ще саботират. Всъщност това е новият проект Решетников за отсрочване и отсрочване забавянето на покупката на нови самолети. Борисов го играе угрижен за бюджета и огромните разходи, които другояче щели да отидат за обществени потребности.

Руснаците в прав текст са ни казвали, че няма по какъв начин да поддържат самолети на " врага " - ние сме зложелател. Ще преведат предплатено средства и по-късно ще чакат Годо. Както и ставало постоянно до момента. След това ще кажат, че българската бойна авиация е надеждна, въпреки радарите и авиониката да са от различен век, и ни се смеят.

Междувременно Радев ще разкалва терена, като посещава нови и нови производители, което ще блокира договорката за закупуване на нов изтребител. И по този начин времето минава - ние си оставаме в каменната епоха, тотално оголени откъм въздуха, тотално несъвместими и тотално изолирани в НАТО от позиция на военните технологии. Никой не е дал своя вот за удължение на живота на 15-те МиГ-а. Иначе сме член на НАТО, та дрънкаме.

И по-късно Борисов мълчи за срещите си с Решетников. И по какъв начин няма да мълчи!? Защото ще излезе, че лъжите на Нинова за срещите с Решетников не са най-странното и най-страшното. Проверете МиГ дали не е в листата със санкционирането от Съединени американски щати компании. Там е дружно с всички други съветски самолетостроителни компании.

Затова, както споделя Стефан Димитров, бързат да сключат контракта, с цел да има " заварено състояние ". Не четат тези хора, не четат - става въпроса за закона за противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР