© Анелия Николова Още по темата Над 70 проекта се

...
© Анелия Николова Още по темата Над 70 проекта се
Коментари Харесай

До края на октомври държавата ще подкрепи участието на фирми в шест изложения

© Анелия Николова Още по тематиката
Над 70 плана се борят за 5 млн. лева от Националния иновационен фонд

Тази година разпоредбите за оценка са изменени за редуциране на периодите и улеснение на компаниите
8 авг 2018
От септември дребни и междинни компании ще получат по 50 хиляди лева за листване на борсата

Средствата ще се дават под формата на ваучери, които ще покриват таксите и разноските на капиталовите медиатори
15 юли 2018 До края на октомври Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия ще поддържа безплатно присъединяване на български компании в три интернационалните и три национални изложби.

Без съфинансиране

Фирмите ще могат да вземат участие гратис на групови щандове на Солунския интернационален панаир от 8 до 16 септември, на ревюто HOMI за жанр на живот/мода и бижута в Милано от 14 до 17 септември, на Международния панаир на книгата във Франкфурт от 10 до 14 октомври.

В България организацията ще провежда гратис показване на компании на изложбите " Елтех " и " Машиностроене " на Международния механически панаир в Пловдив от 24 до 29 септември и на " ТМТ Експо " (текстил, машини, технологии) в Интер експо центъра в София от 2 до 4 октомври.

Агенцията поема разноските за структура и наем повърхност на груповия щанд, за регистрационни такси, консумативи и включване на компанията в каталога на панаира. Съфинансиране от фирмите не се изисква. Те би трябвало да поемат своите разноски за път, нощувки и дневни, както и за изпращане на мострите.

25 задгранични и 14 национални изложби

Финансирането е обезпечено по план от оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", изпълняван от организацията. Той е с бюджет 5.392 млн. лева, продължава към този момент 24 месеца и ще завърши през октомври тази година. Целта му е да поддържа българските дребни и междинни предприятия за присъединяване в интернационалните и национални панаири и изложби, както и в конференции, контактни тържища, конгреси.

Досега по плана организацията е финансирала присъединяване на 209 сдружения в 25 задгранични и на 153 – в 14 национални изложби. За пръв път на интернационалните панаири са се показали 149 български компании, а в страната – 153. Наетата от организацията изложбена повърхност в чужбина е общо 3109 кв.м, а в България - 2036 кв.м. По плана са платени и разноските за образуване на девет конференции, както и за планиране и създаване на панаирна структура за многократна приложимост, посочи на специфична конференция Мирела Тасева, шеф на отдел.

186 компании с 365 контракта

Специално изследване на организацията, извършено от 23 юли до 20 август т.г. с присъединяване на 186 компании, демонстрира, че те са сключили 365 контракта вследствие на присъединяване си в интернационалните панаири, изложби и прояви, проведени от и посредством организацията. За близо 80% от участниците тези контракти са до 50 хиляди лева, а други съвсем 12% заявяват, че подписаните договори са на стойност до 100 хиляди лева

Компаниите регистрират също, че с помощта на присъединяване си са съумели да привлекат интереса на задгранични сътрудници и да завоюват по-голяма известност зад граница.

Засега няма изясненост дали ще има второ издание за плана и дали организацията ще продължи да поддържа фирмите, като финансира присъединяване им в интернационалните и национални изложби.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР