© Amir Cohen Teva Pharmaceutical Industries обяви, че се е

...
© Amir Cohen Teva Pharmaceutical Industries обяви, че се е
Коментари Харесай

Teva Pharm се се споразумя извънсъдебно с щата Оклахома срещу 85 млн. долара

© Amir Cohen Teva Pharmaceutical Industries разгласи, че се е съгласила да заплати 85 млн. $ по съглашение с щата Оклахома дни преди компанията да бъде изправена пред съда по обвиняванията, че тя и други производители на медикаменти са помогнали да се разрасне злоупотребата с опиати в Съединени американски щати.

Делото

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Делото по обвиняванията, че фармацевтичните компании пускат на пазара болкоуспокояващи, с помощта на което се разраства злоупотребата с опиати, против израелската Teva и с Johnson & Johnson трябваше да стартира във вторник.

Главният прокурор на Оклахома Майк Хънтър твърди, че J&J и Teva дружно с производителя на OxyContin Purdue Pharma LP са правили лъжливи маркетингови акции, в които омаловажават пристрастяващите опасности, до момента в който преувеличават изгодите.

Позициите

Teva, която в България е притежател на фармацевтичните фабрики в Дупница и Троян, разгласи, че " не са открили никакви нарушавания от страна на компанията ", и отхвърля да е съдействала за злоупотребата с опиати в Оклахома. Обвиненията против Teva се фокусирани върху продуктите Actiq и Fentora, както и към болкоуспокояващите медикаменти, които компанията създава.

В изказване Janssen Pharmaceuticals, дъщерно сдружение на J&J, съобщи, че е работило отговорно и е готово за правосъден развой. " В същото време, както при всички правосъдни разногласия, в случай че е допустимо уместно решение, което да заобикаля разноските и несигурността на процеса, ние постоянно сме отворени към тази опция ", се споделя в изказването на компанията.

Споразумения и каузи

Преди съглашението с Teva Оклахома се споразумя с LP Purme през март за обезщетение от 270 млн. $. От офиса на основния прокурор Хънтър оповестиха в изказване, че парите ще бъдат употребявани за справяне с рецесията с опиатите в Оклахома.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР