Continental разработва новаторски технологии и услуги за устойчива и мрежова

...
Continental разработва новаторски технологии и услуги за устойчива и мрежова
Коментари Харесай

Continental с уникална система за изпитване на гуми

Continental създава реформаторски технологии и услуги за устойчива и мрежова подвижност на хора и техните артикули. Основана през 1871 година, софтуерната компания предлага безвредни, ефикасни, интелигентни и налични решения за транспортни средства, машини, трафик и превоз.

Сега първокласният производител на гуми чества един милион проби в оборудване за тестване на гуми, което е неповторимо в света. От 2012 година насам Continental е направил повече от милион пътувания със своята изцяло автоматизирана система за тестване на гуми AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer).

Системата, която е неповторима в света, разрешава точно възпроизводими тестови процеси за инспекция на характерностите на нови гуми за леки и лекотоварни коли на разнообразни пътища – сухи и мокри в лабораторни условия. В системата безпилотните транспортни средства с релсово ръководство се форсират автоматизирано до 120 км/ч по съвсем 100-метров маршрут. След това те се стопират самостоятелно на 75-метрова спирачна писта.

За този развой не е належащо гориво. Ускорението се реализира благодарение на електромагнитно линейно задвижване, което е заимствано от актуалната технология на влакче в увеселителен парк.

„ Системата AIBA е една от най-модерните системи за тестване на спирачките за гуми в света даже след повече от 10 години приложимост. Напълно климатизирани, самостоятелни от времето и изцяло автоматизирани, можем да реализираме изключително високо равнище на сравнимост на резултатите от тестванията “, изяснява Мелетис Ксигакис, началник на световното тестване на гуми в Continental.

Около две трети от всички спирачни проби на гуми в Continental се организират в оборудването на AIBA. Фокусът тук е върху прототипи на нови гуми, в които взаимоотношението на нови или модифицирани каучукови смеси и дизайн на протектора е валидирано и в допълнение усъвършенствано.

Същевременно се прави и инспекция на успеваемостта на следващата нова серия гуми. Големите старания, които Continental поставя в тестването на гуми, се отплащат. Пример за това е гумата WinterContact TS 870, която получи „ най-хубави оценки при зимни и мокри пътища “ в теста за зимни гуми ADAC 2023 и зае в него първо място.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР