Continental представи новата си концепция за гуми Conti CityPlus на

...
Continental представи новата си концепция за гуми Conti CityPlus на
Коментари Харесай

IAA Mobility: Continental представи нова концепция за гуми - видео

Continental показа новата си идея за гуми Conti CityPlus на IAA Mobility в Мюнхен. Новата технология за гуми покачва общата енергийна успеваемост на гумата с до 10 %. Това значи по-ниски излъчвания на CO2 за коли с мотори с вътрешно горене и по-дълъг пробег за електрически транспортни средства.

Тези усъвършенствания се реализират посредством усъвършенстване на държанието на гумите в градския трафик със прекъсване и потегляне. В тези случаи има дисторция на извъртане на гумите в отговор на приложения въртящ миг, което изразходва спомагателна сила. Технологията на Conti CityPlus има за цел да усъвършенства цялостната енергийна успеваемост в тези обстановки на шофиране, което има изключително удобен резултат върху електрическите транспортни средства. Тъй като техният по-висок въртящ миг и тегло също усилват загубата на сила в гумата.

„ Според нас енергийната успеваемост на гумите би трябвало да се преглежда изцяло в процеса им на работа в свободно търкаляне, прекъсване и ускоряване. Резултатът в този момент е енергийна успеваемост, която е до 10 % по-висока при същото противодействие при търкаляне “, изяснява Клаус Крайпе, началник от бизнеса на Continental Tyres с автентично съоръжение в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

В допълнение, на IAA Mobility, Continental демонстрира най-устойчивата индустриална гума досега, UltraContact NXT. С до 65 % възобновими, рециклирани и ISCC PLUS сертифицирани материали за всеобщ баланс, гумата има най-високия % устойчиви материали, употребявани в миналото в индустриална гума.

„ Поставихме си амбициозни цели за резистентност. На IAA демонстрираме софтуерни нововъведения, които показват нашия огромен опит в региона на материалите. Технологията на Conti CityPlus понижава общата консумация на сила на гумата. Виждаме огромен капацитет, изключително за електрическите транспортни средства, където всеки километър пробег е от голяма важност “ - акцентира Клаус Крайпе и прибавя - „ UltraContact NXT е най-устойчивата индустриална гума досега. Тя съчетава изключително висока част от устойчиви материали с оптималната сигурност и продуктивност. “



Производството на гумата започва през юли тази година в завода за гуми Continental в Луусадо, Португалия. Ще бъдат налични общо 19 размера.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР