Continental Caoutchouc & Gutta-Percha е основана в Хановер на 8 октомври

...
Continental Caoutchouc & Gutta-Percha е основана в
Хановер на 8 октомври
Коментари Харесай

Някои от най-големите постижения на Continental

Continental Caoutchouc & Gutta-Percha е учредена в Хановер на 8 октомври 1871 година – петнадесет години преди производството на първия автомобил. Заводът на улица „ Фаренвалдер “ създава гумирани тъкани за дъждобрани, термоси и плътни гуми за колела и файтони.

Изображението на избухлив кон се появява за първи път върху продуктите на Continental през 1875 година – въодушевено от герба на град Хановер, а бива възприето публично като търговска марка на компанията през 1882 г.

1892 година е преломен миг, когато Continental се превръща в първата немска компания, произвеждаща гуми за колела.
На 25 март 1901 година първият автомобил на Карл Бенц, който по-късно ще бъде наименуван Mercedes, е оборудван с гуми на Continental. Той постига сензационна победа в автомобилното състезание Ница-Салон-Ница, изминавайки 414-километровото разстояние за 6 часа, 45 минути и 48 секунди. Победата се оказва силна реклама и стимулира разработването на нов дизайн на гумите.
През 1904 година Continental показва първата на света автомобилна гума с шарка на протектора.
През 1908 година Continental изобретява отделящата се джанта за коли – удивително постижение, което пести време и усилия при промяната на гуми.
Но автомобилните гуми не са всичко. Френският авиатор и пионер Луи Блерио влиза в историята с първия полет през Ламанша през 1909 година Крилата и фюзелажът на самолета му са покрити с материал за самолети на Continental.
През 1921 година Continental е първата немска компания, която пуска на пазара гумите с корда. Материалът на кордата е по-гъвкав, което е доста усъвършенстване спрямо по-твърдото плетено ленено покритие.
През 1926 година е възприета използването на сажди при производството на гуми за запълване за укрепване, с цел да станат гумите по-устойчиви на изхабяване и състаряване, което им придава и техния характерен цвят.
Друг основен миг в индустриалната история на ХХ век представлява производството на първата гума от синтетичен каучук през 1936 година в завода на Continental.
През 1952 година Continental включва в предложенията си за Европа първите гуми, които са проектирани за зимни и заледени условия: M + S („ Mud and Snow “ – тиня и сняг).
През 1955 година Continental е първата немска компания, която стартира производството на безкамерни гуми за пътнически автомобили в сходство с изискванията на производителите на автомобили. Те са доста по-надеждни в сравнение с обичайните гуми.
Continental стартира да създава масово радиални гуми за първи път през 1960 г. Компанията вкарва като надпис върху тези гуми буквата „ R “, която по-късно се превръща в общоприетото означение за другите производители от целия свят.
Търсенето на гуми от разнообразни типове и за различни използва пораства с динамичното развитие на международното произвеждане на автомобили. За да не изостава от търсенето на пазара, Continental създава специализиран център за тестване. Съоръжението за тестване на гуми Contidrom отваря порти през 1967 година на границата на Лимбургското поле.
През 1968 година първата електронно контролирана безпилотна кола излиза на пистата в оборудването за тестване Contidrom. Целта на този реформаторски план е да определи по какъв начин гумите могат да бъдат тествани точно посредством научни способи и програмирани условия. От друга страна, инженерите на Continental проправят пътя и за бъдещето на самостоятелното шофиране.
През 1972 година Continental показва друго голямо нововъведение – зимната гума без шипове Conti-Contact. Тя усъвършенства доста пътната безопасност при шофиране в трудни сезонни условия.
Continental също по този начин е измежду пионерите в цифровизацията на гумите. Още през 1999 г. производителят на гуми показва, че необходимите данни за усъвършенстваните технологии за поддръжка на лидера могат да се дефинират даже още по-прецизно и бързо, като се употребяват гумите за източник на данни.
През 2020 година Continental задава нови стандарти, когато показва сполучливия си пилотен проект за доста по-точно следене на дълбочината на протектора чрез алгоритми и телеметрични данни за превозното средство.
През 2021 година са показани WinterContact TS 870 и WinterContact TS 870 P, които задават нови стандарти за създаването на зимни гуми от най-голям клас. Най-новата лятна гума на Continental с извънредно висока ефективност, SportContact 7, също беше представена обществено.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР