Coinbase печели одобрение да предлага крипто фючърси в САЩ

...
Coinbase спечели решаващо регулаторно одобрение, което ще позволи на платформата
Коментари Харесай

Coinbase спечели решаващо регулаторно одобрение, което ще позволи на платформата да предостави на базирани в САЩ инвеститори достъп до пазара на крипто деривати.

Акциите на компанията скочиха с 3% в сряда сутринта след новините.

Одобрението идва от Националната фючърсна асоциация, саморегулиращ се орган, определен от Комисията за търговия със стокови фючърси, почти две години след като Coinbase кандидатства за регистрация като търговец на фючърси.

Крипто дериватите представляват повече от 75% от всички глобални крипто сделки, но такива продукти бяха забранени за инвеститорите в Съединените щати, отчасти поради тяхната сложност и високи нива на риск. Дериватите са финансови инструменти, които позволяват на търговците да спекулират с движенията на цените, без всъщност да притежават основния актив — който в този случай би бил крипто токен като биткойн.

 01 Приложение Coinbase STOCK Adobe Stock

„Това е важен крайъгълен камък за въвеждането на федерален регулаторен надзор върху крипто пазарите“, каза Фариар Ширзад, главен политически директор на Coinbase. Под надзора на CFTC и NFA, Coinbase ще може да предлага регулирани фючърси по начин, който защитава потребителите и помага да се гарантира, че САЩ остават център за цифрови иновации.“

Coinbase и други крипто фирми многократно са предупреждавали, че враждебната регулаторна позиция от Комисията по ценните книжа и борсите, която съди Coinbase и нейния конкурент Binance през юни, ще тласне крипто иновациите и работните места в чужбина. Мнозина гледат на CFTC, който регулира пазара на деривати, като на по-благоприятния за крипто регулатор в САЩ.

„Предлагането на американски инвеститори на достъп до сигурни и регулирани крипто фючърси е от ключово значение за отключване на растежа и позволяване на по-широко участие в криптоикономиката“, каза Андрю Сиърс, главен изпълнителен директор на Coinbase Financial Markets.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР