Coinbase Global Inc., операторът на най-голямата в САЩ борса за

...
Coinbase Global Inc., операторът на най-голямата в САЩ борса за
Коментари Харесай

Най-голямата борса за криптовалути в САЩ със загуба от $1 милиард за второто тримесечие

Coinbase Global Inc., операторът на най-голямата в Съединени американски щати борса за криптовалути, регистрира крупна загуба за второто тримесечие на 2022 година, на фона на намаляващи размери на търговията, заяви Интерфакс.

Нетната загуба на компанията за интервала април-юни доближи съвсем 1,1 милиарда $, или съвсем $5 на акция. За същия интервал на предходната година, Coinbase Global имаше облага от 1,6 милиарда $, или 6,4 $ на акция.

Загубата по индикатора EBITDA възлиза на 151 милиона $, до момента в който година по-рано индикаторът беше позитивен, надминавайки 1 милиард $.

Приходите на компанията за тримесечието фрапантно паднаха до 803 милиона $, при 2 милиарда $ са същия интервал на предходната година.

Анкетирани авансово от FactSet анализатори чакаха, загубата за тримесечието да е $2,47 на акция, т.е. на половина по-малка от регистрираната.

Броят на дейните консуматори на Coinbase за месец в края на второто тримесечие беше 9 милиона, т.е. с 200 хиляди по-малко в границите на 3 месеца.

Общият размер на комерсиалните интервенции на платформата е намалял през второто тримесечие с една трета до 217 милиарда $, от 309 милиарда $ за първото тримесечие на годината.

От началото на годината, пазарната капитализация на компанията Coinbase Global Inc. е рухнала с две трети и в този момент е към 21,75 милиарда $.
 Съединени американски щати повдигнаха обвиняване против Coinbase за вътрешна машинация с криптовалути
Съединени американски щати повдигнаха обвиняване против Coinbase за вътрешна машинация с криптовалути

Делото е против някогашния управител на водещата американска криптоборса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР