Coca-Cola може отново да започне да използва стъклени бутилки за

...
Coca-Cola може отново да започне да използва стъклени бутилки за
Коментари Харесай

Coca-Cola се завръща към стъклените бутилки за многократна употреба

Coca-Cola може още веднъж да стартира да употребява стъклени бутилки за многократна приложимост - като опит за противопоставяне на инфлацията, оповестява Ройтерс.

Американската компания предизвести, че потребителското търсене може да се забави, защото инфлацията не демонстрира признаци на изстудяване. Тя счита да предложи по-достъпни и презареждащи се стъклени бутилки на пазарите, които са изправени пред най-сериозните покачвания на цените.

За момента обаче търсенето на газирани питиета и други пакетирани храни остава мощно, макар нарастванията на цените, които са резултат от по-високите разноски на материалите за произвеждане - от алуминиевите кутии до захарта, труда и превоза.

Главният изпълнителен шеф на Coca-Cola Джеймс Куинси сподели, че устойчивостта на търсенето няма да продължи постоянно и че в близко бъдеще повишаването на стоките ще стартира да се отразява на потреблението.

Procter & Gamble (PG.N) по-рано този месец съобщи, че чака търсенето на козметичните ѝ артикули в Съединени американски щати да отслабне, защото летните нараствания на цените ще окажат въздействие върху покупките на американците.

За да се приготви за упования спад в покупателната дарба на потребителите, Coca-Cola съобщи, че ще разшири разпространяването на по-евтините стъклени бутилки за връщане или презареждане на разрастващите се пазари в Латинска Америка и Африка.

Освен това компанията ще опитва с бутилки за връщане в югозападните райони на Съединени американски щати.

Нетните доходи на Coca-Cola набъбнаха с 16% до 10.5 милиарда $ през първото тримесечие на тази година, а акциите ѝ бележат растеж от 11.4% от началото на годината.

Компанията съобщи, че прекъсването на интервенциите ѝ в Русия ще повлияе на годишната облага с 4 цента на акция и на годишните чисти доходи с към 1-2%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР