Cлeд почти година, прекарана в затвора, нacлeдниĸът нa империята Ѕаmѕung

...
Cлeд почти година, прекарана в затвора, нacлeдниĸът нa империята Ѕаmѕung
Коментари Харесай

Наследникът на световен гигант излезе на свобода

Cлeд съвсем година, прекарана в пандиза, нacлeдниĸът нa империята Ѕаmѕung Лий Дзие Юн бe ocвoбoдeн oт зaтвopa, cлeд ĸaтo южнoĸopeйcĸият aпeлaтивeн cъд пpeĸpaти пpиcъдaтa мy зa ĸopyпция, написа The Wall Street Journal. Върховният съд в Сеул удостовери четири от петте присъди против Лий, само че размени петгодишния затвор с присъда отнемане от независимост за две години и шест месеца. Ръководителят на империята на Samsung бе облечен с бяла риза и мрачен костюм, когато напусна центъра за задържане, където бе държан часове след решението. "Извинявам се, че не демонстрирах най-хубавото от себе си ", сподели той пред кореспонденти.

Лий към този момент може да се върне в компанията, която страдаше от неналичието на управителни мениджъри от задържането му преди една година макар рекордните доходи и облага. Заместник-председателят на Samsung Electronics Co. бе задържан за първи път предишния февруари, откакто прокурорите го упрекнаха в приемането на държавни услуги в подмяна на финансов принос към близкия поддръжник на някогашния президент Пак Кън Хе Чой Соон-сил.

Съдиите от Върховния съд анулираха една присъда на Лий – за укриване на средства в чужбина, и понижиха размера на нарушаванията при някои от останалите условия, за които той остава отговорен.

Съдът постанови, че платените подкупи възлизат на към 3,6 милиарда южнокорейски печеливши (3,3 млн. долара), под 8,2 милиона $, за които бе наказан от по-нисша инстанция съд през август предходната година.

Съдът също по този начин съобщи, че заплащанията на Samsung са направени вследствие на насила от страна на Парк, против която има правосъдно дело на по-долна инстанция. Тя отхвърля обвиняванията. Адвокатите ѝ не са коментирали тематиката пред WSJ.

Общественият яд поради корупционния скандал способства за отстраняването на Парк от президентския пост през март. През май левият Мун Дже-Ин постави клетва като президент. Лий беше най-високопоставеният бизнес началник в страната, който трябваше да влезе в пандиза. Задържането му се считаше от мнозина в Южна Корея като крайъгълен камък в дългогодишните старания за преустановяване на корупцията в корпоративната просвета на страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР