class=first-letter-big>В първия ден от месец март още в сутрешните часове

...
class=first-letter-big>В първия ден от месец март още в сутрешните часове
Коментари Харесай

С какво време посрещаме Баба Марта

class= " first-letter-big " > В първия ден от месец март още в утринните часове облачността от североизток ще стартира да се усилва и денем тук-там ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан подправен със сняг.

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до сдържан и с него ще проникне нова порция леден въздух. Максималните температури ще бъдат от 4-5 градуса в североизточните региони до 14 градуса в крайните югозападни региони. Температурата в София ще бъде 7-8 градуса.

Над Черноморието

ще има забележителна облачност и от север на юг на доста места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините

облачността от североизток също ще се усили и ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 1 градус, на 2000 м – към минус 6 градуса.

Във вторник

над Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще бъде североизточен и облачността ще се задържи най-вече забележителна, съвсем без превалявания. Над Западна България още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и облачността ще стартира да понижава. Температурите ще бъдат без основна смяна. През нощта против сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, облачността ще намалее до ясно време.

На празничния 3 март

ще бъде слънчево, дневните температури ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат 10-15 градуса. До вечерта вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР