class=first-letter-big>У ред, патентован от български учен, може да помогне за

...
class=first-letter-big>У ред, патентован от български учен, може да помогне за
Коментари Харесай

Българин измисли нов начин за диагностициране на ковид - 19

class= " first-letter-big " > У ред, патентован от български академик, може да помогне за ранно диагностициране на ковид, оповестява.

Още преди да са настъпили признаци, по този начин нареченият термометър за бял дроб може да открие инфектиране на дихателните пътища в начален етап, като мери температурата на издишания въздух.



Апаратът има способността да мери температурата до една хилядна от градуса. Когато има инфектиране в дихателната система, то излъчва топлота, която се поема от въздуха, изяснява изобретателят проф. доктор Тодор Попов.

Историята на изобретението стартира през 2001 година, когато проф. Попов прави опити с издишан въздух в термос. Днес ученият към този момент има патентован акуратен апарат.

Проф. Попов показва, че интервалът преди появяването на признаците при доста болести на дихателните пътища доближава дни. Така че потреблението на термометъра за бял дроб може даде основно преимущество при лекуването им.



При ковид-19 измерването на топлината от издишания въздух може да покаже възпалението доста преди да се увеличи като цяло телесната температура.

Уредът към този момент се продава в Далечния Изток, където се употребява за управление на положението на пациенти с астма и с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР