class=first-letter-big>С лед появата и възхода на смартфоните, мнозина смятаха пазара

...
class=first-letter-big>С лед появата и възхода на смартфоните, мнозина смятаха пазара
Коментари Харесай

Хората отново купуват компютри и лаптопи

class= " first-letter-big " > С лед появяването и възхода на смарт телефоните, мнозина смятаха пазара на лични компютри за "приключен ". От 2010 година насам той фактически записваше най-вече леки спадове, само че 2020 година промени това, оповестява The Verge.

Данните демонстрират, че през предходната година PC пазарът е отчел най-хубавото си показване от 2010 година насам. Според разбора на Canalys доставките на компютри през 2020 година са достигнали 297 млн. бройки, което е с 11% повече по отношение на 2019 година Анализът на IDC регистрира 302 млн. доставени устройства и растеж от 13,1%.

Gartner пък засича растеж от 4.8% за годината, като разликите са най-много поради това по какъв начин другите компании регистрират компютрите. Някои считат и таблетите като PC-та, до момента в който други ги причисляват към мобилните устройства. Общото сред всички е ненадейно огромният растеж, за който производителите на практика не бяха подготвени.

Основната причина за огромния растеж е пандемията. Ограничителните ограничения накараха доста хора да потърсят нови преносими компютри, с цел да могат да работят пълноценно от разстояние. Търсенето даже сътвори дефицит на преносими компютри, който продължава през втората половина на годината и се чака да продължи и през по-голямата част на 2021 година

Според IDC търсенето и надлежно растежът на пазара не са завършили и ще продължат още известно време. Фактор за това към този момент няма да е единствено пандемията. През предходната година доста компании използваха протичащото се, с цел да привлекат внимание към преносимите компютри си. Microsoft също регистрира растеж на потреблението на Windows 10.

Много хора преоткриха компютрите, изключително преносимите компютри, през 2020 година, като през 2021 година се чакат и модели, които да стимулират още консуматори да обновят старите си машини. Годината ще даде начало и на нова борба - преносимите компютри на Apple със лични процесори ще стартират по-сериозна конкуренция с чиповете на Intel и AMD.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР