class=first-letter-big>С ерия нарушения в търговските обекти край мястото, където загина

...
class=first-letter-big>С ерия нарушения в търговските обекти край мястото, където загина
Коментари Харесай

Серия нарушения на мястото, където токов удар уби дете

class= " first-letter-big " > С ерия нарушавания в комерсиалните обекти край мястото, където почина 16-годишното момче, откри инспекция, осъществена от Район "Триадица ".

Оказва се, че част от павилионите е трябвало да бъдат отстранени, а при други разположението на кабелите е било променено преди три години, оповестява

Частичната инспекция на Район "Триадица ", на чиято територия се намира съдбовната шахта, е посочила, че един от комерсиалните обекти, обвързван с въпросните кабели от шахтата, не е работил, само че и няма позволение за слагане и въобще не би трябвало да е на това място.

Друг от павилионите в съседство, към който води оголеният и рисков електрически кабел, е бил в процедура както за легализиране, по този начин и за унищожаване.

По неуместния случай преди две години е потърсено мнение от Областната администрация на София и болничното заведение, с което павилионът е имал подписан контракт, само че до краен резултат по този начин и не се е стигнало.

Четири от петте павилиона преди три години са били захранени с ток с кабели по въздуха, само че след унищожаване на дирек кабелите са прекарани подземен. Проверката на институциите продължава, а околните на починалото момче са безапелационни, че са подготвени на митинг.

"Случаят е явен на всички. Не е обикновено. Видях доста заглавия, че обувките му били мокри. Какви би трябвало да са те в същото време? Абсурдна версия ".

Това разяснява пред камерата на Снежан - бащата на 16-годишното момче, което бе ударено от ток.

Бащата прибавя, че има ясна диря къде е минало момчето.

"Мен също ме хвана ток. Имам очевидци. Нещата не могат да останат по този начин, би трябвало да се откри отговорен. Днес е синът ми, на следващия ден може да е някой различен. Не поисквам тази болежка на никой ", сподели още бащата.

"Три дни шахтите са били отворени. Ще си диря правата по закон и ред. Много хора ще ме поддържат. Никой не се е свързал с мен ", споделя още Снежан.

Бабата на детето обмисля да направи митинг на мястото на случая.

Братовчедката на момчето също счита, че обясненията за мокрите обувки, които циркулират в интернет са неуместни.



Още ток тече по улиците на София

Проверка на откри следващо място по улиците на София, по което протича ток. То се намира в непосредствена непосредственост до шахтата, стъпвайки на която почина 16-годишно момче.

"Уредът сподели, че протича ток. Достатъчно мощен е ", сподели инж. Йовко Раканов - учител по електротехника и електроника.

Напрежението е от кабел, който зарежда павилион наоколо.



Близо 48 часа след нещастието, няма институция, която да поеме отговорност за случилото се.

Все още не се знае чия благосъстоятелност е шахтата и кабелите, предизвикали гибелта на момчето.

"Единият вид е шахтата да е на телекомуникационните компании, другият е да е на електроразпределително сдружение или на уличното осветяване ", уточни инж. Йовко Раканов.

Той изясни, че по шахтата, която стана причина за гибелта на младежа, има следи от наслойка.

"Това значи, че може би е текъл ток и се е образувал електрохимичен развой. Тази наслойка е присъща тъкмо за подобен развой. Съседната шахта е безусловно чиста по ръба ", добави инж. Раканов.

Експертът уточни версия за случилото се:

"Стъпваме с влажен крайник със солена вода, тъй като е пръскано и токът протича ".

Според него казусът е съществувал седмици наред.

"Възможно е някой жител да е усетил гъделичкане, когато е пресичал, само че просто да не му е обърнал внимание ", сподели още инженерът.



Какви са присъдите за "фонтана палач " на пл. "Славейков "

Преди 16 години мъж умря, погубен от необезопасен ток в София, споделя

"Искам да изкажа голямото си състрадание към околните на починалото момче, тъй като аз към този момент съм минала през това. Важно е да си гонят задачите и да не се доверяват на никой. В цялата тази история към този момент има политически привкус ", разяснява в ефира на майката на починалия преди 16 години Веселин Петров.

Тя прибавя, че делото е траяло над 9 години, което е приключило с оправдателна присъда.

"Нямам думи. Истинският провинен беше единствено очевидец. Водих ежедневна битка за истината ", споделя Аделина Свещарова.

"74-годишен механик без никаква подготовка бе направил самата система на фонтана. Този който е отговарял за него е бил предизвестен, че по него тече ток. Всичко се покри с голяма мощ от юристите и страната ", споделя още майката.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР