class=first-letter-big>С блъсък на жп релсите край Пловдив прати две жени

...
class=first-letter-big>С блъсък на жп релсите край Пловдив прати две жени
Коментари Харесай

Как се стигна до тежкия инцидент на жп прелез в Пловдивско

class= " first-letter-big " > С блъсък на жп релсите край Пловдив прати две дами в болница. Кола пробва да пресече при спуснати бариери и е блъсната от локомотив. Инцидентът стана на прелеза в село Скутаре. Двете дами в автомобила са оживели, само че са настанени с тежки пострадвания в болница в Пловдив.

От лечебното заведение, в което са настанени потърпевшите, оповестиха, че лекарите се борят за живота на по-възрастната жена. Тя е в интензивно поделение на апаратно дишане с тежка черепно-мозъчна контузия. Нейната щерка е с лицево-челюстна контузия и с коремно-гръдни пострадвания, описват в предаването " ".

"Това, което се е случило, е погрешно прекосяване през железопътния прелез на лидера на пътното транспортно средство. Жената е минала при задействана звукова и светлинна сигнализация и свалени бариери. От очевидци знаем, че машинистът е подавал сигнал, само че все пак автомобилът е минал ", изясни шефът на НКЖИ - Пловдив инж. Георги Вардев.

Той уточни, че има доста сходни случаи, при които водачите бързат да преминат преди влака, при задействана сигнализация.

"Има наклонност от професионални водачи на тежкотоварни камиони, които също не съблюдават сходни правила ", добави Вардев.

Статистика демонстрира, че сходен случай не се е случвал скоро на прелеза в Скутаре. При други сходни уреди, стопанисвани от НКЖИ, обаче те са непрекъснато, разкри шефът на НКЖИ - Пловдив.

Кметът на Скутаре Стоян Добрев уточни, че от диалог с хората, били на място, е станало ясно, че случаят е станал поради заледени прозорци на интонации автомобил.

От БДЖ обясниха, че по роман на машиниста, дамата е карала наедно с локомотива и се е пробвала да мине преди него.

"Тя не е идвала паралелно. Тя идва от северната страна и пресича прелеза. Влакът обаче идва от източната и удря колата в профил ", разясни Добрев.

Инж. Вардев уточни, че прелезът ще бъде отстранен, като на мястото ще се построи надлез и пасарелка. Това би трябвало да стане до края на 2023 година

Повече вижте във видеото.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР