class=first-letter-big>Н а 24 февруари 2021 г. Специализирана прокуратура внесе в

...
class=first-letter-big>Н а 24 февруари 2021 г. Специализирана прокуратура внесе в
Коментари Харесай

Кметът на Годеч обвинен за ръководене на организирана престъпна група

class= " first-letter-big " > Н а 24 февруари 2021 година Специализирана прокуратура внесе в Специализирания углавен съд претенции за премахване от служба на кмета на община Годеч Р.А. и на заместник-кмета на общината Н.С., оповестиха от прокуратурата.

В хода на формирано от Специализирана прокуратура досъдебно произвеждане двамата са привлечени като обвинени за това, че Р.А. управлявал, а неговият заместител Н.С. взел участие в проведена незаконна група, основана с користна цел. А точно - да прави в съгласие в страната длъжностни и документни закононарушения, нелегално придобиване на парични средства от европейски фондове, както и на средства, принадлежащи на българската страна или предоставени от Европейски Съюз за съфинансиране на планове, управлявани от Държавен фонд „ Земеделие ".

Организираната незаконна група е работила на територията на Софийска област и София-град. За присъединяване в нея са привлечени в качеството на обвинени още две лица.

В хода на следствието, на 11.02.2021 година на територията на гр. Годеч и гр. София бяха осъществени 18 претърсвания и изземвания, в това число в служебни пространства в община Годеч и в Областната дирекция по сигурност на храните. Иззето бе огромно количество бумаги, платежни документи на подставени лица, както и парични суми в лв..

С разпореждане на наблюдаващ прокурор на кмета на община Годеч Р.А. е взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари " в размер на 90 000 лв.. Същата по тип мярка е взета и на Н.С. На двамата обвинени са наложени и забрани да напущат страната.

Събирането на писмени и гласни доказателства по досъдебното произвеждане продължава. Прокуратурата желае премахване от служба на Р.А. и Н.С., защото закононарушенията, за които са упрекнати, са осъществени по отношение на работата им. Налице са доказателства, че в случай че продължат да заемат длъжностите си в администрацията на община Годеч, това би попречило на обективното, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата за премахване от служба на двамата обвинени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР